Haberler

Türk-İş: Taksim'e Tek Koldan Yürüyeceğiz

Türk-iş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, 1 Mayıs'ta 3 Koldan Yapılması Planlanan Yürüyüşün Tek Kola İndirildiğini Bildirerek, '1 Mayıs Flaması Altında Tek Slogan Atılarak Yürüyüş Yapılacak.

Sendikaların ortak basın toplantısında konuşan Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, 1 Mayıs'ta 3 koldan yapılması planlanan yürüyüşün tek kola indirildiğini bildirerek, "1 Mayıs flaması altında tek slogan atılarak yürüyüş yapılacak, başka pankart olmayacak. Bu hassas dönemde herkesin anlayış göstermesini bekliyoruz" dedi.

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na izin verilmemesi ve sendikaların meydandaki ısrarı devam ederken, son olarak Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği'nde DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir ve Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel bir basın toplantısı düzenledi. Sendikalar adına ortak açıklamayı yapan Mustafa Türkel, 1 Mayıs Düzenleme Komitesi olarak 3 genel sekreterin kutlamalarla ilgili sabah saatlerinde açıklama yaptığını hatırlatarak, "Açıklamalarla ilgili Sayın Vali, Başbakan ve devletin her kademesine 1 Mayıs'ın tatil olarak kutlanması için başvuru yaptık. Her kademeden anlayış bekledik. Yaptığımız toplantılarda 3 koldan yürüyerek Taksim'e gelip çelenk koyacağımızı, açıklama yapıp döneceğimizi söyledik. Birkaç saatlik süreçte Taksim'in ne hale geldiğini, ne hale getirilmek istendiğini görüyoruz. Provakatif hareketler olacağı, eli kanlı örgütlerin hareketi gibi bir anlayış var. Biz 3 konfederasyonun genel sekreteri olarak kamuoyuna bildiriyoruz; 3 koldan yürüyüş kararımızı Şişli'den tek kola indirdik" diye konuştu.

Çeşitli kesimlerden gelen açıklamalar nedeniyle basın toplantısı yapmanın koşullarının oluştuğunu ifade eden Türkel, "Biz İstanbul Valiliği'ne gerekli başvurularımızı yaptık. Bu gergin ortamın sorumlusu bizler değiliz. Bunu üzerimize yıkmak isteyenler yargı önünde hesap verecek" şeklinde konuştu.

1 Mayıs flaması altında tek slogan atılarak yürüyüş yapılacağını kaydeden Türkel, "Başka pankart açılmayacak. Bu hassas dönemde herkesin anlayış göstermesini, yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi.

(EY-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title