Haberler

Türk-iş: "Sosyal Güvenlik Düzenlemesinden Rahatsızız"

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TBMM'deki Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa'sında Değişiklik Öngören Tasarısının Çalışanlar Açısından Birçok Olumsuzluğu İçinde Barındırdığını Belirterek, "Türk-iş Topluluğu Tasarıdan Huzursuzdur ve Tasarının Şimdiki Haliyle Yasalaşmasının Türkiye'de Sorunlara Neden Olacağını Düşünmektedir" Dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TBMM'yen sunulan yeni Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarının işçiler ve tüm çalışanlar açısından birçok olumsuzluğu içinde barındırdığını belirterek, "Türk-İş topluluğu tasarıdan huzursuzdur ve tasarının şimdiki haliyle yasalaşmasının Türkiye'de sorunlara neden olacağını düşünmektedir" dedi.

TİSK'in 23. Genel Kurulu'nda konuşan Kumlu, demokrasinin temelinin örgütlü toplum olduğunu vurguladı. Türkiye'de öncelikle demokratikleşme sürecinin çalışma hayatı mevzuatını da kapsayacak şekilde hızlandırılması gerektiğini söyleyen Kumlu, çalışma yaşamını düzenleyen kuralların demokratik toplumun varlığını belirleyen en açık kriterler olduğunu kaydetti. Kumlu, var olan Anayasal kurallar ile özellikle kolektif iş ilişkilerini düzenleyen yasal kuralların demokrasinin askıya alındığı dönemin ürünü olduğunu ifade ederek, "Uluslararası asgari normların dahi altında kalan bu yasal koşullardan, mevzuat arındırılmış değildir" dedi.

TBMM'de görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısının çalışanlar ve özellikle de işçiler açısından birçok olumsuzluğu içinde barındırdığını dile getiren Kumlu, Türk-İş'in tasarıdan huzursuz olduğunu vurguladı. Tasarının şimdiki haliyle yasalaşmasının Türkiye'de sorunlara yol açacağı uyarısında bulunan Kumlu, "Türkiye'nin önemli sorunlarından biri de sosyal güvenlik ve SSK'dır. Sayın Başbakan tasarıyı övmüştür. Ama bu tasarı bize göre sosyal devlet anlayışını ciddi bir biçimde yaralamaktadır" diye konuştu.

-HAK-İŞ: "DÜNE AİT SORUNLAR DÜNE AİT İNSANLARLA ÇÖZÜLMEZ"

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da düne ait sorunların düne ait insanlarla çözülemeyeceğinin altını çizerek, yöntemin değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Uslu, şabloncu anlayış yerine ortak gelecek kuran bir anlayışa ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bu arada AB'nin Türkiye'ye yönelik tavrını da eleştiren Uslu, "AB, Türkiye ile ilgili inişli çıkışlı politikalar izliyor. Yönetimdeki değişiklikler siyasi lider sorunu olduğunu çıkarmıştır. AB, Türkiye ile ilişkilerini siyasi olarak sınırlamak yerine üzerine düşen görevi yapmalıdır" diye konuştu.(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title