Haberler

Türk-iş: "Petkim'i Seçim Öncesi Aceleyle Özelleştiren Bedelini Öder"

Türk-iş Genel Başkanı Salih Kılıç, Petkim'in Genel Seçimler Öncesinde Acele ile Özelleştirilmek İstenmesini Eleştirerek, "Petkim'i Seçim Öncesine Aceleyle Özelleştiren Siyasiler Bunun Bedelini Öder" Dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Petkim'in Genel Seçimler öncesinde aceleyle özelleştirilmek istenmesini eleştirerek, "Petkim'i seçim öncesine aceleyle özelleştiren siyasiler bunun bedelini öder" dedi.

Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, Petkim'in Genel Seçimler öncesinde acele ile özelleştirilmek istenmesini eleştirerek, "Türkiye'de uygulanan ve ulusal çıkarlarımızı hiçe sayarak, en stratejik kuruluşlarımızı bile yok pahasına yabancı alıcılara pazarlayan özelleştirme uygulamalarının son örneği Petkim'de yaşanıyor" dedi.

Bu özelleştirmelerin dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde ya da serbest piyasa ekonomisinin en yoğun biçimde uygulandığı ülkelerde bile olmayan bir biçimde yapıldığını ifade eden Kılıç, ulusal savunma ile bölgesel çıkarların yok sayıldığını kaydetti. Kılıç, Türkiye'de uluslararası tekellerin çıkarlarına hizmet eden özelleştirmenin yapıldığına dikkat çekerek, "Tüpraş, Telekom, madenler, enerji, limanlarımız yabancı pazarlarda kapanın elinde kalacak bir biçimde pazarlanmıştır. Şimdi sırada Petkim vardır. Tüm özelleştirmeler ertelenirken, hükümetin seçime bir hafta kala Petkim'in satış ihalesini yapmakta ısrarcı olması, bu stratejik kuruluşun aceleyle satılmak istenmesi kabul edilemez" diye konuştu.

Bunun milli bir dava olduğunu dile getiren Kılıç, ülkesini seven herkesin özelleştirmelere karşı olmaya çağırdı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title