Haberler

Türk -İş, İşçilere Polis Müdahalesini Kınadı

Türk-İş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne grev kararını asmak için Saraçhane'ye yürümek isteyen Belediye-İş üyesi işçilere, polisin cop, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmesini kınadı.
Türk-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Belediye-İş Sendikamız ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine, Sendika...

Türk-İş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne grev kararını asmak için Saraçhane'ye yürümek isteyen Belediye-İş üyesi işçilere, polisin cop, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmesini kınadı.

Türk-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Belediye-İş Sendikamız ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine, Sendikamızın yasa gereği zorunlu olarak aldığı grev kararının Büyükşehir Belediyesi'ne tebliği sırasında yaşananlar tüm Türk-İş camiasını üzmüştür" denildi. Aileleri ve çocukları ile birlikte Saraçhane'ye yürümek isteyen Belediye-İş Sendikası üyelerine uygulanan şiddetin, gösteriyi dağıtmaktan öte, grup yerine kişileri hedef alan bir boyuta ulaştığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Panzerden sıkılan tazyikli suların açısının daraltılarak tek tek kişilerin hedeflenerek kullanılması, biber gazlarının göz yaşartmaktan öteye solunum yollarını felç edecek şekilde yoğun olarak kullanılması çalışanların sakatlanmasına neden olabilecek bir boyuta gelmiştir. Olayları görüntüleyen haber kameraları ile foto muhabirlerinin makinelerinin de tazyikli sulardan nasibini almaları uygulanan şiddetin kamuoyuna mal edilmesinden rahatsızlık duyulduğunun da göstergesidir"

Son birkaç aydır özellikle çalışanlara yönelik bu tür uygulamaların arttığına dikkat çekilen açıklamada, "En temel hak ve özgürlüklerini kullanmak isteyen ve işyerine grev kararını eş ve çocukları ile asmak isteyen üyelerimize karşı uygulanan bu davranışı şiddetle kınıyoruz" denildi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title