Haberler

Türk-iş: 'Gün Demokrasiye Sahip Çıkma Günü'

Türk-iş, Demokrasiye Ara Verilen Dönemlerin, İşçi Haklarının Geriletilmesi İçin Bir Fırsat Olarak Kullanıldığını İfade Etti: 'Gün Cumhuriyetimize ve Demokrasiye Sahip Çıkma Günüdür' Dedi.

Türk-İş Yönetim Kurulu, Genelkurmay Başkanlığı'nın "muhtıra" olarak değerlendirilen açıklaması için "Gün Cumhuriyetimize ve demokrasiye sahip çıkma günüdür" dedi.

Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı seçimi öncesi anayasal üstünlük ve demokratik düzene yönelik bazı tartışmalara dikkat çektikleri belirtilerek, "Ülkemizde parlamenter demokrasiye ara verilen dönemlerin, ülkemiz demokrasisinin gelişimine hiçbir katkı getirmediğini, bu dönemlerin ülkemizde işçi hak ve özgürlüklerinin geriletilmesi için bir fırsat olarak kullanıldığı"nı ifade etti.

GÜÇ DENEMELERİNE GEREK YOK

Cumhurbaşkanı seçim sürecinin gerilimsiz ve kriz yaşanmadan aşılmasının yolunun toplumsal uzlaşma demokratik kurallar olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Türk-İş, demokrasilerde güç denemelerine gerek olmadığını düşünmekte, çözümün demokratik hoşgörü ortamında, çoğulcu parlamenter düzen içinde olduğuna inanmaktadır" denildi. Tüm siyasi partilerin ortak paydada birleşmesinin önemine işaret edilen açıklamada, "Gün Cumhuriyetimize ve demokrasiye sahip çıkma günüdür" değerlendirilmesinde bulunuldu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title