Haberler

Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sendika üyesi işçilerden görüntüler- Kavlak'ın yaptığı basın açıklaması Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak: - "Bosch Sözleşmesi, bir zirvedir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sendika üyesi işçilerden görüntüler- Kavlak'ın yaptığı basın açıklaması Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak: - "Bosch Sözleşmesi, bir zirvedir. Biz bu zirveden aşağıya inmeyeceğiz. Rexroth işçisi, Bosch işçisinin aldığını alacaktır. Bosch çalışanına verilen Rexroth işçisine de verilmelidir" Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Bosch Sözleşmesi, bir zirvedir. Biz bu zirveden aşağıya inmeyeceğiz. Rexroth işçisi, Bosch işçisinin aldığını alacaktır. Bosch çalışanına verilen Rexroth işçisine de verilmelidir" dedi.Kavlak, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Bosch Rexroth Fabrikasının önünde, 42 aydır devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleriyle ilgili düzenlenen basın açıklamasında, temsil ettikleri Bosch işçilerinin hakkını son kuruşuna kadar aldıklarını söyledi."Artık çıta yukarıda, artık zirveye çıktık. Yola çıktık, gemileri yaktık, geri dönüş yok" diyen Kavlak, Bosch'ta TİS için toplanan imzaya tepki gösterenler olduğunu anlattı.Atılan imzaların 2017'ye zemin hazırlayacağını dile getiren Kavlak, şunları kaydetti: "Bilinmelidir ki 'Rexroth Sözleşmesi', herkese örnek olacaktır. Biz sözümüzden dönmeyiz. İşte yeniden er meydanındayız. Bu sefer Rexroth işçisi için masaya oturuyoruz. Onun için direniyoruz, mücadele veriyoruz, kavga ediyoruz. Buradan dünyaya sesleniyorum; Bosch Sözleşmesi, bir zirvedir. Biz bu zirveden aşağıya inmeyeceğiz. Rexroth işçisi, Bosch işçisinin aldığını alacaktır. Bosch çalışanına verilen Rexroth işçisine de verilmelidir."Kavlak, işçilerin hakkını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Rexroth işçilerinin zaferden kuşkusu olmasın. Yıllardır bir kuruş zam almadan çalıştınız. Şimdi gülme sırası, sizde. Emin olun son gülen iyi gülecektir. Size borcu olanlar, bu borcu ödeyecektir. El sıkışacağız ve hepimiz tezgaha döneceğiz. Bizi eyleme mecbur ederlerse binlerce derece ateşin karşısına çıkarız. Eksi otuz derecede çadır kuranlarız, alanlardan, sokaklardan gelenleriz. Biz işçinin gücü, eylemlerin çocuğuyuz. Masadaki hak, işçinin alın teridir. Bu da bize emanettir. Biz, emanete ihanet etmeyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Türk İş Bosch Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title