Haberler

Türk-İş Başkanı Atalay'dan Muğla'daki İşçilere Tam Destek

Muğla'daki termik santraller ve kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınmasına tepki için Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerinden başlattıkları yürüşlerini Ankara'da tamamlayan enerji ve maden işçileri bugün önce Türk-İş Genel Başkanı Ergün...

Muğla'daki termik santraller ve kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınmasına tepki için Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerinden başlattıkları yürüşlerini Ankara'da tamamlayan enerji ve maden işçileri bugün önce Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. İşçiler daha sonra Anıtkabir'e geçip, özelleştirmeleri Ata'ya şikayet etti.

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan vekilleri ile görüşen enerji ve maden işçileri, geceyi Tes-iş ve Maden-iş sendikalarının Ankara'daki misafirhanelerinde geçirdi. Bu sabah Türk-İş Genel Merkezini ziyaret eden 200 işçi, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile bir görüşme yaptı. Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Tes-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Engin ve Yatağan Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik ile Yatağan Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin'in de hazır bulunduğu görüşmede Atalay, Türk-İş olarak Yatağan işçisinin özelleştirme karşıtı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını söyledi.

"KAVGAYSA ONA DA VARIZ"

"Bu süreçte kavgaysa kavgaya da varız" diyen Atalay, şöyle devam etti:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla görüştük, Özelleştirme Yüksek Kurulu'na ve Başbakanımız'a hazırlanan dosyaları ilettik. Bu süreçte Türk-İş olarak planlı programlı hareket etmek durumundayız. Önümüzde çok fazla bir zamanımız yok. Keşke demek hiç iyi bir şey değil, keşke demek istemiyoruz. Bizler bu zamana kadar bir planımız olmadığı için sınıfta kaldık, bunu kabul ediyoruz. Söylediğimizi yapmalı, yaptığımızı söylemeliyiz. Sizler, bu işi başarılı bir şekilde planlı programlı olarak götürüyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. Bayramdan sonra bu konuda konuşmaksa konuşmak, mutabakatsa mutabakat, kavgaysa kavga biz sonuna kadar arkanızdayız. Bu kavgada inşallah başınızı aşağıya düşürmeden, önünüzde gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Atalay'ın bu sözleri, salonu dolduran işçiler tarafından uzun süre alkışlandı.

ATA'YA ŞİKAYET ETTİLER

Görüşmenin ardından Anıtkabir'e giden enerji ve maden işçileri burada Ata'nın huzuruna çıkıp özelleştirme politikalarını şikayet ettiler. Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin burada yaptığı açıklamada, "Sevgili Atamız, kurduğun Cumhuriyet'in bizlere kazandırdığı herşeyi kollamak, korumak, pekiştirmek ve sahip çıkmak için "emeğimize, yarınlarımıza ve ülkemize sahip çıkıyoruz' yürüyüşü başlattık, şimdi de huzurundayız" dedi. İşçiler ziyaretin ardından Yatağan'a dönmek üzere otobüslerle yola çıktı. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ergün Atalay Türk İş Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title