Haberler

Türk Heyeti Macaristan'da

Türkiye-Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Aydın, "Görüştüğümüz Macar yetkililerin tamamı vize muafiyetiyle ilgili herkesin attığı imzaya sahip çıkması gerektiğini, bu konuda Türkiye'nin yerden göğe kadar haklı olduğunu, Türkiye'nin kesinlikle vize muafiyetini hak...

Türkiye- Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Aydın, "Görüştüğümüz Macar yetkililerin tamamı vize muafiyetiyle ilgili herkesin attığı imzaya sahip çıkması gerektiğini, bu konuda Türkiye'nin yerden göğe kadar haklı olduğunu, Türkiye'nin kesinlikle vize muafiyetini hak ettiğini ve AB'nin verdiği sözü tutması gerektiği konusunda Türkiye'ye tam destek veriyorlar" dedi.

Resmi ziyaret kapsamında Macaristan'da bulunan Türkiye- Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Aydın, Macar yetkililerle görüşme sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Aydın, Macar yetkililerle yapılan görüşmelerde, Türkiye ve Macaristan arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerinin bir üst seviyeye nasıl çıkarabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını, iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyütülmesi ve engellerin kaldırılması konusunun da ele alındığını söyledi.

Macar hükümetinin, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrası net bir duruş sergileyerek Türkiye'nin yanında durduğunu belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Macar yetkililer 15 Temmuz'u gayet iyi okumuşlar. 15 Temmuz'da ülkemizin karşı karşıya kaldığı terör saldırısının hemen ertesinde Türkiye'ye destek mesajları yolladılar. Darbe girişiminin hemen ikinci günü Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Sayın Gabor Kiss ziyaretimize geldi. Aynı şekilde Macaristan Dışişleri Bakanı da çok kısa bir sürede Türkiye'ye geçmiş olsun ziyaretine geldi. Bugün yaptığımız görüşmelerde tüm yetkililerin 15 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadığını çok iyi anladıklarını, bu konuda Türkiye'nin aldığı tavrı ve yaptığı çalışmaları desteklediklerini gördük. Ayrıca 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bulaşan buradaki okul ve diğer kuruluş ve derneklerin kapatılması konusunda Türkiye'ye destek veriyorlar."

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında varılan mutabakat neticesinde Türk vatandaşlarına sağlanması gereken vize muafiyetine Macar yetkililerin tam destek verdiğini söyleyen Aydın, "Görüştüğümüz Macar yetkililerin tamamı vize muafiyetiyle ilgili herkesin attığı imzaya sahip çıkması gerektiğini, bu konuda Türkiye'nin yerden göğe kadar haklı olduğunu, Türkiye'nin kesinlikle vize muafiyetini hak ettiğini ve AB'nin verdiği sözü tutması gerektiği konusunda Türkiye'ye tam destek veriyorlar." diye konuştu.

Macaristan'da hükümetin yanı sıra tüm muhalefet partilerinin Türkiye'nin AB üyeliği sürecine destek verdiğine işaret eden Aydın, "Macaristan Ulusal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Zsolt Nemeth ile görüşmemizde özellikle AB konularında karşılıklı görüş alışverişimiz oldu. Kendileri Türkiye'nin AB sürecine tam destek verdiklerini belirttiler." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İsmail Aydın Macaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title