Haberler

Türk Hava Yolları ve Tayland Arasında "İyi Niyet Anlaşması" İmzalandı

Türkiye ve Tayland arasında kültürel, tarihi, sportif, gastronomi turizmini artırmayı hedefleyen "tarihi anlaşma"nın imza töreni, Londra'daki "Dünya Turizm Fuarında" gerçekleşti.

Türkiye ve Tayland arasında kültürel, tarihi, sportif, gastronomi turizmini artırmayı hedefleyen "tarihi anlaşma"nın imza töreni, Londra'daki "Dünya Turizm Fuarında" gerçekleşti. Anlaşmayı, Türk Hava Yolları Asya ve Uzak Doğu Satış Baskan Yardımcısı Tuncay Eminoğlu ile Tayland Hükümeti adına Uluslararası Pazarlama Başkan Yardımcısı Sisuda Wanapinyosak imzaladı.

Yurt dışındaki atılımlarını her yıl geliştiren Türk Hava Yolları, Londra'da düzenlenen Dünya Turizm Fuarında, Tayland Hükümeti ile " iyi niyet anlaşması" imzaladı.

Dünyanın ikinci en büyük turizm fuarı olan ExCel'de düzenlenen WTM'de  (Dünya Turizm Fuarı), Türk Hava Yolları standındaki imza törenine THY Asya ve Uzak Doğu Satış Başkan  Yardımcısı Tuncay Eminoğlu ile Tayland Hükümeti adına Uluslararası Pazarlama Başkan Yardımcısı  Sisuda Wanapinyosak imzaladı. Anlaşmanın şahitliklerini ise THY 'ndan Amerika, Birleşik Krallık ve İrlanda Satış Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan ve Tayland – Kamboçya Genel Müdürü Abdullah Ahmet Tuğcu, Tayland'dan Turizm Bakanlığından müsteşar Yuttasak Supason ile Bakanlık Pazarlama ve Komünikasyon Müdür Yardımcısı Tanes Petsuwan yaptı.

İmza töreninden sonra Tayland Turizm Bakanı Kobkarn Wattanavrangkul da THY standını ziyaret ederek, THY yetkililerini kutladı ve maket THY uçağına imzasını attı.

Her yıl düzenlenen ve üç gün süren, onbinlerce kişinin ziyaret ettiği WTM'de imzalanan "iyi niyet anlaşmasını" tarihi olarak değerlendirilen turizmciler, bir yıllık bu anlaşma ile iki ülke arasında "spor, kültürel, gastronomik, tarih " turizminin artırılmasının hedef alındığını kaydettiler. THY'nın Tayland'ın turizmine katkıda bulunacağı gibi, Tayland'dan da ülkemize turist akışının artırılmasının bu anlaşma ile gelişeceği belirtildi.

Özellikle Türkiye ve Tayland arasında diplomatic ilişkilerin başlamasının 60'ıncı yılı olan 2018'de karşılıklı turizmin daha canlanacağını kaydeden turizmciler, Tayland'dan THY ile İstanbul'a yolcu taşınmasının arttığına, yılbaşı arifesinde 57 Türkiye grubunun bulunduğuna dikkati çektiler.

THY'nın İstanbul'dan Bangkok'a  günde iki uçuşu, gözde tatil beldelerinden Phuket adasına ise haftada dört seferi bulunuyor. Bu yıl sonuna kadar 70 bin kişinin THY ile Türkiye'den Tayland'a taşınacağı tahmin ediliyor. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türk Hava Yolları Tayland Türkiye Londra Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title