Haberler

Türk Hava Yolları İnanç Turizmine Başlıyor

Türk Hava Yolları (THY), Avrupa'nın Çeşitli Kentlerinden Toplanacak Hıristiyan Hacı Adaylarının Taşınmasıyla İlgili Projeyi Tur Operatörlerine Tanıttı.

Türk Hava Yolları (THY), Avrupa'nın çeşitli kentlerinden toplanacak hıristiyan hacı adaylarının taşınmasıyla ilgili projeyi tur operatörlerine tanıttı.

THY, müslüman hacılardan sonra hıristiyan hacıları da taşıyacak. Proje dahilinde THY, hıristiyanların Türkiye'yi gezmelerini de sağlamak istiyor. Projeye İsrail de destek veriyor.

THY'nin Köln / Bonn Havaalanı'ndaki VIP salonunda gerçekleşen seminerde konuşan THY Kuzey Ren Vestfalya Koordinatörü İsa Al, "Hıristiyan Katolik dünyasının hac seyahati ile ilgili Almanya'nın çeşitli şehirlerinden tur operatörleri bizle görüştü. Biz projeyi başlatırken, hacı adaylarının İstanbul, Antakya, Konya, Efes gibi şehirleri ziyaret ederek konaklamalarını sağlamak istiyoruz. Programın nasıl olabileceğine ilişkin tur operatörleri ile bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Geçmişte THY öncülüğünde bu tur operatörler ile bir araya gelinmemişti. Bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz. Plan olgunlaşma aşamasında. Türkiye ve İsrail'de hangi noktaların ziyaret edileceği noktasında geniş çalışma içerisindeyiz" dedi.

THY'nin sadece yolcu taşımadığını anlatan THY Köln Müdürü Mehmet Kızılkaya da, şöyle konuştu: "Ülkemiz konum itibariyle medeniyetlerin kavşak noktası durumunda. Biz medeniyetleri buluşturuyoruz. Medeniyetler çatışmasını durdurmanın en iyi yolu önyargıların kalkmasıdır. THY ön yargıların kalkması için insanları muhtelif medeniyetlere götürüyor. Barışa birebir katkı yaptığımıza inanıyorum"

Projeye başlanırken, İsrail Turizm Bakanlığının turizm ofisi ile irtibata geçildiğini de hatırlatan Kızılkaya, şöyle konuştu: "Amacımız Almanya kaynaklı özellikle Katoliklerin hac turizmini Türkiye üzerinden gerçekleştirmelerini sağlamak. Türkiye ve İstanbul'a vurgu yapmayı planlıyoruz. Özellikle Papa XVI. Benedikt'in ziyaretinden sonra İstanbul, İzmir ve Demre'nin önemi artmış vaziyette. Bu hac guruplarının gidiş ve dönüşlerinde İstanbul'da konaklama yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bunu, son zamanlarda dünyada politik ortam biraz gerginleşmiş vaziyette. Turizm barış yapıcı bir sektör. Sosyal sorumluluk açısından gördük ve üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Ticari kazançlarımızın yanında dünya için de bir şeyler yapmış olduğumuza inanmış olacağız"

Almanya'da 82 milyon insan yaşadığına da vurgu yapan Kızılkaya, şöyle konuştu: "Bu nüfusun 28 milyonu Katolik, 28 milyonu Protestan. Geçen yıl İsrail'e yolculuk yapanların sayısı 103 binden 150 bine çıktı. Talep olursa Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde uygulamaya geçeceğiz"

Frankfurt Kültür ve Tanıtma Ataşesi Tahsin Yılmaz ise, "THY ve İsrail tur operatörlerinin yapmış olduğu önemli bir başlangıç. Türkiye'nin tanıtımı açısından bir fırsat. Ülkelerin birbirlerini tanımaları açısından fırsattır. Türkiye açısından en önemlisi ise yeterince tanıtılabilmesidir" diye konuştu.

Türkiye'nin eşi benzeri az olan bir ülke olduğunu anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Dünya insanlık tarihinin başladığı bir coğrafyadır. Çok değişik kültürlerin bir arada yaşadığı, her ırktan insanın birlikte hayat sürdüğü bir coğrafya. Anadolu hoşgörünün yeşerip yetiştiği bir coğrafya parçası. Anadolu'nun değerleri dünyaya anlatılmak zorundadır. Dünya ile paylaşacağımız çok önemli değerlerimiz var. Bunları her fırsatta açmak Türkiye'nin tanıtımı açısından her yolu denemek durumundayız."

(CA-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title