Haberler

Türk Hava Kurumu Yangın Uçakları Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki Yangına Gitti

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, 3'er tondan 2 tankı bulunan, toplamda 6 ton suyu 8 saniye gibi kısa bir sürede alan CL-215 model yangın söndürme uçaklarıyla Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki yangına müdahale edildiğini belirtti.

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, THK yangın uçaklarının Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bulunan boya ve vernik fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangına hiç bir ücret almadan müdahale ettiği bildirildi.

THK Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye'nin ya da dünyanın neresinde olursa olsun yangın uçaklarının hazır olduğunu söyledi. Yıldırım, sabah erken saatlerinde başlayan yangınla ilgili olarak itfaiyenin de büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, "Yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor. Belediyelerimizde canla başla çalışıyorlar. Biz de havadan amfibik özellikte Canadair CL-215 yangın söndürme uçağıyla müdahale ederek, daha kısa sürede, daha fazla maddi kayıp olmadan müdahale etmek istedik. Bunun karşılığında da hiçbir bedel istemiyoruz" dedi. Yangına dünyanın en gelişmiş yangın uçaklarıyla müdahale ettiklerini bildiren Yıldırım, Avrupa'nın en gelişmiş yangın söndürme uçak filosuna sahip olduklarını belirtti. Yıldırım, 3'er tondan 2 tankı bulunan toplamda 6 ton suyu 8 saniye gibi kısa bir sürede alan CL-215 model yangın söndürme uçaklarıyla Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki yangına müdahale edildiğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Yıldırım Türkiye Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title