Haberler

Türk Hava Kurumu'na, Et Balık Kurumu Engeli İddiası

Sakarya'da kurban derisi toplayan Türk Hava Kurumu'na (THK), Et-Balık Kurumu (EBK) Sakarya Kombinası içinde yer verilmediği, Sakarya Nehri kenarında elektriği olmayan eski bir binanın gösterildiği iddia edildi.

Sakarya'da kurban derisi toplayan Türk Hava Kurumu'na (THK), Et-Balık Kurumu (EBK) Sakarya Kombinası içinde yer verilmediği, Sakarya Nehri kenarında elektriği olmayan eski bir binanın gösterildiği iddia edildi. THK Şube Başkanı Vacit Öktem uygulamaya tepki gösterirken, EBK yetkilileri ise açıklama yapmadı.

Sakarya'da görevliler aracılığıyla kurban derisi toplayan Türk Hava Kurumu, toplanan derileri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası içerisinde kendilerine tahsis edilecek yerde biriktirmek istedi. Ancak Et Balık Kurumu Kombinası yetkilileri, iddiaya göre önce 'tahsis yazınız gelmedi' dedi. Ardından da kurum içerisinde derilerin toplanamayacağını belirterek, Türk Hava Kurumu'na Sakarya Nehri kenarında eski bir metruk bir binayı gösterdi. Türk Hava Kurumu da toplanan derileri burada biriktirmeye başladı.

'DERİLERİ KENDİMİZ İÇİN TOPLAMIYORUZ'

Türk Hava Kurumu Sakarya Şube Başkanı Avukat Vacit Öktem bu duruma tepki gösterdi. Gazetecilere açıklama yapan Öktem, her yıl topladıkları derileri Et Balık Kurumu'nda biriktirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu sene arefe günü bize aynı yerde deri toplanamayacağını söylediler. Nedenini sorduğumuzda, önce 'Valilik bize yazı yazmadı' dediler. Sonra valiliğin yazdığı yazıyı bulup kendilerine gösterdik. Bu sefer gene 'Yapmayız' dediler. Bizi Et Balık Kurumu'nun dışında, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde deri toplamaya mecbur bıraktılar. Şimdiye kadar buraya hiç bir vatandaşımız deri getiremedi. Çünkü içeriye girilmesi çok zor. Çamur içerisinde, dağ başında elektriği olmayan bir yer. Bizim ısrarımız üzerine elektrik getirdiler. Şunu ben anlayamıyorum; Et Balık Kurumu Müdürü, Türk Hava Kurumu'nun Et Balık Kurumu'nun içerisine girmesine izin vermedi. Bizim oraya girmememiz için elinden ne geliyorsa yaptı. Bilindiği üzere biz topladığımız derilerin gelirlerinin yüzde 60'nı diğer kurumlara veriyoruz. Türk Hava Kurumu kamuya yararlı bir dernek. Havadan yangın söndürme işini yapan ve bu konuda uzmanlaşmış olan bir kuruluş. Biz kendi yararımız için bunu yapmıyoruz. Halkımız için ve insanlarımız için bunu yapıyoruz. Bu başarılardan dolayı Başbakanımızdan takdir almış bir kuruluşuz. Et balık Kurumu yetkililerinin bizi bu hale düşürmeleri gerçekten üzücü."

Et Balık Kurumu Adapazarı Kombinası yetkilileri ise, gazetecilerin iddialarla ilgili görüşme talebini kabul etmedi.

ZT,AG(MB/COŞ) - Sakarya / Adapazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title