Haberler

Türk Halkının Kesici Silah Merakında Son Nokta: Baston Kılıç

İstanbul-(dha Özel) 2006 Senesinde Atatürk Havalimanı'nda Uçağa Sokulması Yasak Olan Toplam 237 Bin 189 Adet Alete El Konuldu. Bu Aletlerin Bir Çoğunu Kesici ve Delici Materyaller Oluştururken En Şaşırtıcı Olanı İse "Baston Kılıç" Oldu.

İSTANBUL-(DHA ÖZEL) 2006 senesinde Atatürk Havalimanı'nda uçağa sokulması yasak olan toplam 237 bin 189 adet alete el konuldu. Bu aletlerin bir çoğunu kesici ve delici materyaller oluştururken en şaşırtıcı olanı ise "Baston Kılıç" oldu. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, düzenlediği basın toplantısında 2006 senesinde yapılan aramalarda uçağa sokulması yasak olan 237 bin 189 adet malzemeye de el konulduğunu kaydetti. 2006 senesinde yaklaşık 8 milyon yolcunun kullandığı Atatürk Havalimanı'nda uçağa sokulması yasak olan 237 bin 189 adet olan materyallerin içinde özellikle kesici ve delici aletlerin olması durumun vehametini ortaya çıkarttı. Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali Gidiş Katı'nda 13-12-2006 tarihinde X-Ray'e yakalanan baston kılıç ise pes dedirtti. Kimsenin aklına bile gelmeyecek olan kesici alet, bastonun içine monte edilen kılıçtı. Kesici ve delici olan baston silah Atatürk Havalimanı'nın özel güvenliğini yapan TAV Güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. 5 nolu X-Ray'de güvenlik operatörü Raşit Balcı tarafından yakalanan baston kılıça el konulurken Türk halkının ilginç silah koleksiyonuna bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title