Haberler

Türk Gemisine İsrail Tacizi

İsrail’in Telsizi Dinlemediği Gerekçesiyle Ateş Açtığını İddia Ettiği Akçatepe İsimli Feribotun Ulaştırma Müdürü Ve Kaptanı Bu Bahanenin Kabul Edilir Gibi Olmadığını Çünkü Gemi Mürettebatının Tüm Kurallara Harfiyen Uyduğunu Belirtti.

İsrail’in telsizi dinlemediği gerekçesiyle ateş açtığını iddia ettiği Akçatepe isimli feribotun Ulaştırma Müdürü ve kaptanı bu bahanenin kabul edilir gibi olmadığını çünkü gemi mürettebatının tüm kurallara harfiyen uyduğunu belirtti.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Gemi Ulaşım Müdürü Semih Soylu Lübnan’a hareket eden geminin gece 2 sularında İsrail gemisinin tacizine uğradıklarını söyledi. İsrail gemisinin önce karanlıkta seyrettiğini, daha sonra da 2 kez projektör yaktıktan sonra ateş ettiğini ifade eden Soylu, İsrail donanmasının üzerinde şart koştuğu rotayı takip ettiklerini ve bugüne kadar 2 kez bu doğrultuda sefer yaptıklarını vurguladı. Yolculuk sırasında yaklaşım süresince kontrol merkezine devamlı olarak rapor verdiklerini açıklayan Soylu, İsrail gemisinin “Telsizinize bakmıyorsunuz şeklinde bir ifade kullanarak kendilerine şüpheli gemi muamelesi yaptığını ve çok yakın mesafeden ateş açtığını belirtti. 4-5 kez iz mermileri gördüklerini belirten Soylu, olayın hemen ardından Türkiye Ulaştırma Bakanlığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’yle irtibata geçtiklerini ifade etti. Tutukluluk sürecinde de çok hızlı hareket edildiğini belirten Soylu, yaşanan olay sonrasında, 02.05 – 06.15 saatleri arasında beklemede kalındığını ve sonrasında KKTC’nin Gazimağusa limanına hareket ettiklerini söyledi. İnsanlığa yardım amacıyla çalışıldığını ve silah veya benzeri cisim taşımadıklarının altını çizen Gemi Ulaşım Müdürü olaydan üzüntü duyduklarını ancak verilecek talimatlar doğrultusunda göreve devam edeceklerini belirtti.

BAHANE KABUL EDİLİR DEĞİL

İsrail gemisinin anlaşılmaz şekilde davrandığını belirten Kaptan Celal Turan Oğuz, ‘Telsizinize bakmıyorsunuz’ bahanesinin kabul edilebilir bir bahane olmadığını, uluslararası telsiz kanalını dinlediklerini ve uyulması gereken tüm kurallara uyduklarını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title