Haberler

Türk Gazetecilere Gözaltı

Antalya'nın Kaş İlçesi Açıklarında, Aidiyeti Belli Olmayan Karaada'daki Yunan Askerlerini Görüntülemek Üzere Küçük Bir Tekneyle Denize Açılan Bazı Gazeteciler ile Tekne Kaptanı, Yunan Sahil Güvenlik Botu'nca Gözaltına Alındı.

Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında, aidiyeti belli olmayan Karaada'daki Yunan askerlerini görüntülemek üzere küçük bir tekneyle denize açılan bazı gazeteciler ile tekne kaptanı, Yunan Sahil Güvenlik Botu'nca gözaltına alındı.

Karaada'ya Yunan askerlerinin çıkarıldığı, Yunanistan bayrağı çekildiği yolundaki haberler üzerine, küçük bir tekne kiralayan İhlas Haber Ajansı muhabirleri Çağdaş Yıldırım, Sabri Çağlar, Sabah Gazetesi Muhabiri Bekir Öner Şan, gazetenin şoförü Yusuf Yavuzyiğit ile tekne kaptanı Erhan Kallak denize açıldılar.

Yunan Sahil Güvenlik Botu, Kaş açıklarında seyreden tekneye yaklaşarak, gazeteciler ve tekne kaptanını gözaltına aldı. Bölgedeki bir başka teknedeki gazeteciler tarafından olayın Türk Sahil Güvenlik botuna bildirilmesi üzerine Türk sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan bir zodyak bot bölgeye geldi.

Yunan Sahil Güvenlik Botu ile telefon bağlantısı kuran Türk Sahil Güvenlik görevlilerinin konuyla ilgili görüşmeler yaptıkları öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title