Haberler

"Türk Futboluna Tarihi Bir Leke Daha"

Güncelleme:

Galatasaray, Fenerbahçeli Meireles'in cezasının 4 maça indirilmesinin ardından zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Galatasaray Kulübü resmi sitesinden Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles'in 11 maçlık cezasının 4 maça indirilmesinin ardından çok sert bir açıklama yaptı.

Açıklamada Tahkim Kurulu'nun verdiği ceza indirimini sert sözlerle eleştiren Galatasaray Kulübü, "Bu karar ile Türk spor dünyasına, bir kez daha keyfi bir idarenin gölgesi düşmüş, futbol tarihimize yıllarca üzerimizden atamayacağımız bir leke daha sürülmüştür." diyerek tepkisini ortaya koydu.

"TARİHİ BİR LEKE DAHA"

"Dün yargı kararlarını umursamayan bir federasyon, bugün de Raul Mereiles'in cezasını 4 maça düşürerek bu kez kanıtları hiçe saymıştır.

Hakem raporlarına rağmen yapılan bu indirim, yalnız kamu vicdanına değil, sporda adaleti sağlamakla görevli hakemlik müessesesine de vurulmuş büyük bir darbedir.

Futbolda şiddet ve saldırganlığın ortadan kalkması, her şeyden önce kurumlarına duyulan güvenle sağlanabilir. Oysa bu karar ile Türk spor dünyasına, bir kez daha keyfi bir idarenin gölgesi düşmüş, futbol tarihimize yıllarca üzerimizden atamayacağımız bir leke daha sürülmüştür.

Bu vahim uygulama ile mevcut Federasyon asli görevini yerine getirme kabiliyetini ciddi şekilde yitirmiştir."

Galatasaray Spor Kulübü

MEIRELES'TEN CEZA İNDİRİMİ YORUMU

Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine konuşan Meireles, yapmadığı şeyler için cezalandırılmaması gerektiğini her zaman söylediğini belirterek, adaletin yerini bulduğunu söyledi..

Meireles'in ses kaydının da bulunduğu "Meireles rahatladı" başlıklı haberde futbolcunun şu ifadeleri yer aldı; "Adaletin sağlandığını düşünüyorum. Ben her zaman için cezalandırılacak bir şey yapmadığımı söylüyordum. Bu cezayı hak etmemiştim. Suçladığım şeyleri de yapmam mümkün değildi. Tükürük konusunda haklı bulunduğum için sevinçliyim. Bu konu hakkında benim yanımda olan ve beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Raul Meireles Raúl González Fenerbahçe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title