Haberler

"Türk Ekonomisi Nereye Gidiyor"... -DYP Genel Başkanı Ağar: "( Türkiye'de Alternatif Yok) Diyenler, Bana Göre Demokrasiye İhanet Etmektedirler"

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de Yeni Alternatifleri Ortaya Koymak Gerektiğini Belirterek, "( Türkiye'de Alternatif Yok) Diyenler, Bana Göre Demokrasiye İhanet Etmektedirler" Dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de yeni alternatifleri ortaya koymak gerektiğini belirterek, ''(Türkiye'de alternatif yok) diyenler, bana göre demokrasiye ihanet etmektedirler'' dedi.

DYP tarafından düzenlenen ''Türk Ekonomisi Nereye Gidiyor?'' konulu panelde konuşan Ağar, parti olarak 2002 seçimlerini çok iyi analiz ettiklerini ifade ederek, ''Burada üç önemli mesaj var. Halkın talebine göre siyasetin şekillenmesi, ekonominin yeniden yapılanması ve toplumsal gerginliklerin ortadan kaldırılması gibi yeni siyaset erbabına verilen çok iyi mesajların algılanamadığını düşünüyoruz'' görüşünü dile getirdi.

Ekonominin toplumun tüm kesimlerinin meselesini çözecek büyük bir alan olduğunu belirten Ağar, meseleyi sadece bazı göstergeler çerçevesine oturtarak her şeyin çok iyi olduğu yerine, yapılması gerekenlerin daha güçlü bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Toplumsal iradeyi ortaya koymak ve bu iradeye dayalı olarak da yeni alternatifleri ortaya koymak gerektiğini vurgulayan Ağar, ''Türkiye'de aklımın ermediği bir şey var. (Türkiye'de alternatif yok) diyenler, bana göre demokrasiye ihanet etmektedirler. Kendilerini ve makamlarını vazgeçilmez olarak taktim edebilmeyi anlayabilmem mümkün değildir'' dedi.

Ağar, şunları kaydetti:

''Ankara'da, İstanbul'da sıcak köşelerinde oturup, Türkiye'nin hatta İstanbul'un köşesinde İkitelli'den, İmes'ten haberdar olmazsanız, Sincan'daki sanayi bölgesinden haberdar olmazsanız, alternatifin ne olduğunu orada gören insanların hissiyatlarından haberdar olmazsınız. Türkiye'de alternatif yok demek, demokrasi yok demektir. Alternatifsiz insan yoktur. Her programın daha iyisi vardır. Daha geniş kesimlerin meselelerini çözme kabiliyetine sahip olanlar vardır.''

-''TÜRKİYE, KORKULARLA YÖNETİLEBİLECEK ÜLKE DEĞİL''-

Türkiye'de AB süreci açısından da meseleye bakıldığında şaşırtıcı şekilde bazı siyasi partilerin karşıtlığının, bir temel politika olarak benimsemeye başladığı bir sürecin de içinde olunduğunu söyleyen Ağar, elbette bir takım çelişkiler, itirazlar olacağını, ancak perspektifin vizyonunu muhafazasının kendi misyonları açısından önemli olduğunu belirtti.

Ağar, ''Türkiye, korkularla yönetilecek bir ülke değildir. Kendisine olan yüksek güvenle yönetilmesi mümkün olan bir ülke olduğu hiçbir zaman aklımızdan uzak olmamalıdır'' dedi.

Mehmet Ağar, Türkiye'nin, her beyandan, her sözden ve çıkıştan etkilenerek bir panik içinde kendi temel doğrularından, politikalarından kaçan rahatsızlık içinde olmasını anlayamadıklarını söyledi.

Siyasetin, toplumun tümünün geleceğe olan umutlarını, beraberliklerini sürdürmesini başaran bir yönetim tarzı olduğunu ifade eden Ağar, ''Bu yönetim tarzını en iyi, en anlaşılır tarzda kabul edilebilir şekilde halka taşımak, gerçek anlamda iktidar olarak milletin iradesini yöneten irade haline getiren iktidarla Türkiye, çok önemli mesafeleri geçmişte aldığı gibi gelecekte de alacaktır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title