Haberler

Türk Eğitim-sen Van Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu

Türk Eğitim-sen Van Şube Başkanlığı'nın 3. Olağan Genel Kurulu, İskele Caddesi Üzerinde Bulunan Yol Yapı-sen Van Şube Başkanlığı'nın Toplantı Salonunda Başladı.

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığı'nın 3. Olağan Genel Kurulu, İskele Caddesi üzerinde bulunan Yol Yapı-Sen Van Şube Başkanlığı'nın toplantı salonunda başladı.

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Van İl Başkanı Adnan Meltem, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş ve bazı sendika temsilcilerinin de katıldığı kurul toplantısında divan başkanlığının oluşturulmasının ardından bir konuşma yapan Van Şube Başkanı Yıldız, Türk Eğitim-Sen'in sivil harekete büyük bir katkı sağladığını kaydetti. Sendika harekatına başladıkları 1992 yılında kendileri ile birlikte hareket eden arkadaşlarının dahi mücadelelerini garipsediklerini kaydeden Yıldız, ancak hiçbir zaman yılmadıklarını

anlattı. Türkiye ve Türk milletinin var olduğu müddetçe Türk Eğitim-Sen bayrağının ay yıldızlı bayrakla birlikte dalgalanacağını ifade eden Yıldız, hazırlıkları devam eden anayasada sendikalarla ilgili çalışmalara da yer vermesi gerektiği ifade etti.

İstedikleri şekilde memleketin idare edilmesi durumunda sulha ve barışa kavuşulacağını söyleyen Yıldız, "Terörün bir tek bir çaresi var. Konsensüs dediğimiz ortak fikir ve akılla çözülür. İktidar ve muhalefet ayrı telden çalarsa, terör de sizi ayrı ayrı avlar. Birlik ve beraberlik içinde olun. Bayrağımız, dilimiz, vatanımız, dinimiz bir, Kur'anımız bir. Peygamberimiz bir" diye konuştu.

Yıldız'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından genel kurula katılan 90 delegenin yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerini seçmesi için oy kullanımına geçildi.

(ŞA-MET-ÖZ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title