Haberler

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan "Mahalle Denetim Ekipleri" kurulmasını değerlendirdi Açıklaması

Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Salgınla mücadele, tam bir seferberlik anlayışıyla yürütülürse başarılı olunacaktır. 83 milyon vatandaşın her biri bu süreçte yüksek bir ciddiyetle sorumluluk almalıdır." ifadesini kullandı.

Geylan, İçişleri Bakanlığının kaymakamlıklar koordinasyonuyla "Mahalle Denetim Ekipleri" kurulması kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Mahalle Denetim Ekibinde, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve azalar, apartman ve site yöneticileri, temsilcilerin bu denetim ekiplerinde görevlendirilebileceğini belirtti.

Mahalle Denetim Ekibinin oluşturulmasında bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Geylan, "Kovid -19 salgınına karşı devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde faaliyetleri yürütmektedir. Başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu görevlileri üstün fedakarlıkla hizmet etmektedir. Şu gerçektir ki salgınla mücadele tam bir seferberlik anlayışıyla yürütülürse başarılı olunacaktır. 83 milyon vatandaşın her biri bu süreçte yüksek bir ciddiyetle sorumluluk almalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Geylan, Mahalle Denetim Ekiplerinin oluşturulmasında bazı hususlara dikkat edilmesinin elzem olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler, yeni doğum yapmış anneler ve 60 yaş üzeri olanlar görevlendirilmemelidir. Görevlilerin kişisel koruyucu tedbirleri en üst düzeyde alınmalıdır. Görevlerinin gereği olarak denetim yetkisi bulunan belediye personeli ve mahalle bekçileri öncelikli olarak 'Mahalle Denetim Ekiplerinde' görevlendirilmeli ve sayıları artırılmalıdır. Geride bıraktığımız 6 aylık salgın sürecinde gördük ki, başta Vefa Destek Grupları olmak üzere, kamu çalışanları salgınla mücadelede üzerilerine düşeni istek ve fedakarlıkla yerine getirmişlerdir. Dolayısıyla memurlarımız bundan sonraki süreçte de gönüllük esasına dayalı olarak milletimizin hizmetinde olacaktır. Bu itibarla, kamu yöneticileri, çalışanların motivasyonunu bozacak tutum ve söylemlerden uzak durmalıdırlar."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title