Haberler

Türk Eğitim -Sen'e Üye Öğretmenler 25 Kasım'da Derslere Girmeyecek

Türk Eğitim -Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 25 Kasım'da Sendikaya Üye Öğretmenlerin Derslere Girmeyeceğini, Eğitim Çalışanlarının Haklarını Alarlarda Arayacağını Bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 25 Kasım'da sendikaya üye öğretmenlerin derslere girmeyeceğini, eğitim çalışanlarının haklarını alarlarda arayacağını bildirdi.

Koncuk yaptığı açıklamada, Türk Eğitim-Sen'in konfederasyonu olan Türkiye Kamu-Sen ile birlikte 25 Kasım'da tüm Türkiye genelinde iş bırakacaklarını belirterek, "Türk Eğitim-Sen'e üye öğretmenler, akademisyenler haklarını aramak için grev yapacak ve 25 Kasım'da derslere girmeyecektir. Öğretmenlerin yanı sıra diğer eğitim çalışanları da hizmet üretmeyecek, maddi, özlük ve sosyal hakları için alanlara inecektir. Bu nedenle velilerin 25 Kasım tarihinde çocuklarını okula göndermeyerek hem kamu çalışanlarına hem de işsiz, aşsız kalan tüm dar ve sabit gelirlilere destek vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Hüseyin Çelik döneminde makam onayıyla yapılan atamaların çalışma barışını bozduğunu ifade ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve okullarda 76. maddeyle usulsüz olarak atanan 1000 kişi bulunmaktadır. Sendikamız usulsüz atamaları yargıya taşımıştır. Yargı 76. madde atamalarını birer birer iptal etmektedir. Ancak Bakanlık ısrarla bu atamaları savunmakta ve iptal etmemektedir" dedi.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verileceği ve tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceği sözünü unuttuğunu kaydetti.

-"GREV YAPAN KAMU GÖREVLİLERİNE CEZA VERİLEMEZ"-

Koncuk, hükümetin toplu görüşmelerde memur maaş zammını tek taraflı belirlediğini dile getirerek, memura toplu sözleşme ve grev hakkı tanımadığını kaydetti. Koncuk, Türkiye'nin imzasının bulunduğu uluslararası sözleşmeler ve Anayasa'nın 90. maddesinin kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev tanıdığını söyledi. Koncuk, ayrıca memurun toplu sözleşme ve grev hakkı olduğunu belirterek, Türkiye'deki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından bu hakkın tescillendiğini de ifade etti.

Koncuk, Danıştay'ın, grev yapan kamu görevlileri hakkında herhangi bir yasal işlem yapılamayacağına hükmettiğini söyleyerek, şu görüşlere yer verdi:

"Buna karşın hükümet, tüm bu sözleşmeleri, kararları yok sayarcasına gerekli iç hukuk düzenlemelerini yapmamakta ısrar etmekte ve memurun toplu sözleşme ve grev hakkının sürüncemede kalmasına neden olmaktadır. Toplu sözleşme ve grev, memurların en doğal hakkıdır. Bu noktada sendikal faaliyetlere katılmalarından dolayı hiçbir öğretmene yada eğitim çalışanına ceza verilemeyeceğini de tüm kamuoyunun bilmesi gerekmektedir. Sendikamız konuyla ilgili valiliklere yazı göndererek, uyarıda bulunmuştur. Türk Eğitim-Sen'in Valiliklere gönderdiği yazıda iş bırakma eylemine katılan memura soruşturma açmanın ve ceza vermenin TCK'nın 118/1 ve 2 maddesi gereği suç unsuru oluşturduğu belirtilmiştir.

25 Kasım'da memuruyla, işçisiyle, işsiziyle, emeklisiyle herkes birlik olmalı ve gücünü iktidara göstermelidir." (ANKA)

(NR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title