Haberler

Türk Eğitim Sen'den "Yükseköğretimin Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları" Çalıştayı

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Türk Eğitim Sen olarak, üniversitelerimizin içinde bulunduğu duruma, üniversitelerdeki akademik ve idari personelin yaşadığı sıkıntılara, YÖK'ün jakoben anlayışına dikkat çekmek amacıyla Ankara'da Üniversite Çalıştayı düzenliyoruz" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Hanefi Bostan, "Üniversiteler; ülkemizin temel yapı taşı, toplumun temel dinamikleri, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel alanlarda kalkınmanın itici gücüdür. Böylesine önemli işlevlere sahip olan üniversitelerimiz bir türlü demokratik ve özerk kurumlar haline gelememiş, sorunlarından arındırılamamıştır. YÖK, üniversitelerin önündeki en büyük engel olarak görülmektedir. Zira kurulduğu günden bu yana YÖK'ün varlığı ve işlevi hep eleştiri konusu olmuştur. Tepkilerin merkezinde olan YÖK'ün, yeniden yapılandırılması zorunluluktur" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin sorunları ilgililere duyurduklarını kaydeden Bostan, "Türk Eğitim-Sen olarak, yıllardır YÖK ile ilgili sıkıntıları gündeme getirdik. YÖK'ün koordinasyon kurulu olarak yeniden düzenlenmesi, otoriter yapısının ortadan kaldırılması,

üniversitelerin akademik ve idari yapısına müdahale etmemesi gerektiğini vurguladık, bilimin ve özgür düşüncenin merkezi olan üniversiteleri demokratik ve özerklikten uzaklaştırdığını dile getirdik. YÖK konusunda siyasi iktidarlara da çağrıda bulunduk. Zira siyasi iktidarlar, ne yazık ki YÖK'ü arka bahçeleri olarak görmekte, YÖK üzerinden üniversitelerde hakimiyet kurmaya ve üniversiteleri kontrol etmeye çalışmaktadır" açıklamasını yaptı.

Anketlerden sempozyuma varan çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bostan, "Öte yandan sendikamız, YÖK'ü derinlemesine ele almak ve üniversitelerin sorunlarını masaya yatırmak için bugüne kadar çeşitli çalışmalar da yaptı. Bu kapsamda, üniversite çalışanları ve akademisyenler ile anket çalışması yaptık, sempozyum, kurultay ve çalıştaylar düzenledik" dedi.

Üniversite Çalıştayı hakkında bilgi veren Bostan, "Türk Eğitim-Sen, 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara'da tüm üniversitelerimizden akademik ve idari kadroda çalışan temsilcilerin katılımıyla 'Türkiye'de Yükseköğretimin Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları' konulu çalıştay düzenliyoruz. Çalıştay'da; Üniversitelerde Yönetim Sorunu ve YÖK'te Yapısal Değişim İhtiyacı, Üniversitelerde Akademik ve İdari Personelin Özlük ve Ekonomik Hakları, Beklentiler, Çözüm Arayışları ve Üniversite Çalışanları ve Demokratik Haklar şeklinde üç ayrı çalışma grubu oluşturulacaktır.

"Üniversitelerde Yönetim Sorunu ve YÖK'te Yapısal Değişim İhtiyacı" konulu komisyonumuz, hem yeni YÖK yasa taslağını değerlendirecek, hem de YÖK'ün yeniden yapılandırılmasına dair önerilerimizi gündeme getirecektir. Çalıştay'da; hem üniversitelerin, hem de akademik ve idari personelin sorunlarına ışık tutulacak, YÖK'ün yapısına, işleyişine yönelik önemli tespitlerde bulunulacak ve yeni yasa taslağına ilişkin tekliflerimiz oluşturulacaktır. Çalıştay'da hazırlayacağımız sonuç raporu, başta Yükseköğretim Kurulu olmak üzere, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilecektir" ifadelerini kullandı.

Yaşanan sorunların kendilerine iletilmesini isteyen Bostan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Üniversitelerimizdeki akademik ve idari personelin yaşadıkları sorunları, beklentilerini ve önerilerini aşağıdaki e-posta adreslerine göndermelerini saygı ile istirham ederiz. E-posta Adresleri: istanbul1@turkegitimsen.org.tr, hanefibostan@mynet.com." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title