Haberler

Türk Eğitim Sen'den Toplu Görüşme Değerlendirmesi

Türk Eğitim Sen, Bir Takım Kişi ve Kuruluşların Milyarlık Vergi Borçlarını Bir Kalemde Silenlerin, 2 Milyon 460 Bin Kamu Çalışanlarına 1 Milyar YTL'yi Çok Görmelerinin Kabul Edilemez Olduğunu Söyledi.

Türkiye Eğitim Sendikası (Türk Eğitim Sen) Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, bir takım kişi ve kuruluşların milyarlık vergi borçlarını bir kalemde silenlerin, 2 milyon 460 bin kamu çalışanlarına 1 milyar YTL'yi çok görmelerinin asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türk Eğitim Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, hükümet ile memur sendikaları arasında 15 Ağustos 2007 tarihinde başlayan ve anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu görüşmeleri değerlendirmek için bir basın açıklaması yaptı. Kutbettin Yıldız, toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının tek sebebinin hükümet olduğunu belirterek, "Kamu İşveren Kurulu, Uzlaştırma Kurulu kararını da uygulanamaz olarak değerlendirmiştir. Bütçeye 1 milyar 25 milyon YTL ek yük getirdiği maliye bürokratları tarafından açıklanan ve bu sebeple hükümet ile memur sendikaları arasında anlaşmazlık doğmasına yol açan, toplu görüşmeleri sonuçsuz bırakan, sosyal gruplar arasında çifte standart ortaya koyan bu anlayışı kamu çalışanları adına şiddetle kınıyoruz. Bir takım kişi ve kuruluşların milyarlık vergi borçlarını bir kalemde silenlerin, 2 milyon 460 bin kamu çalışanına 1 milyar YTL'yi çok görmeleri asla kabul edilemez" dedi.

Türk Eğitim Sen olarak kamu işçilerine verilen 140 YTL'nin memurlara da verilmesini talep ettiklerini dile getiren Kutbettin Yıldız, kamu çalışanlarının bayrama bile sevinerek giremediklerini söyledi. Yıldız, "Biz, Türk Eğitim Sen olarak, kamu işçilerine verilen 140 YTL'nin memurlara da verilmesini istiyoruz. Çalışanlar arasında bir çifte standart anlayışının uygulanmasını kabullenmemiz mümkün değildir. Bayrama bile sevinerek giremeyen kamu çalışanlarının bu durumu ciddiyetle değerlendirilmeli ve hükümetin dini bayramlarda avans olarak verdiği ücreti ikramiye şekline dönüştürmelidir" şeklinde konuştu.

(AKK-MET-Y)

04.10.2007 15:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title