Haberler

Türk Eğitim-Sen'den Sevilay Öğretmene Vefa

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen ve Türk Büro-Sen, İzmir'in Karabağlar semtindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ı 'Yılın Öğretmeni' seçti.

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen ve Türk Büro-Sen, İzmir'in Karabağlar semtindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ı 'Yılın Öğretmeni' seçti.

Türk Büro-Sen'in 1. Olağan Genel Kurulu öncesinde Sevilay öğretmenin annesi Pembe İlkgül, eşi Hüseyin Durukan ve oğlu Hasan Durukan'ı ağırlayan sendika yetkilileri, görevi başında öldürülen Sevilay öğretmenin şehit statüsünde sayılması için yasal düzenleme yapılmasını istedi. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sevilay öğretmeni unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi. Yokuş, "İki ay önce çok değerli bir öğretmenimizi kaybettik. Maalesef bir öğrencimizin saldırısına uğradı. Kamu-Sen İl Temsilciliği'ni kutluyorum. Vefa adına bugün öğretmenimizin annesini, eşini burada ağırlıyoruz. Onları misafir ediyoruz ve o anaya diyoruz ki, 'Her birimiz senin evladınız, her birimiz kaybettiğin kadar seni seviyoruz'. Sevmek zorundayız. Çünkü Kamu-Sen'in varlık sebebi insanımızı yüceltmek, sevmek. Elbette Rabia Sevilay öğretmeni unutmayacağız, unutturmayacağız. Pembe annemize hürmetlerimizde kusur etmeyeceğiz" diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın da, Sevilay Öğretmenin 'Şehit' statüsünde sayılması için yasal düzenleme yapılmasını beklediklerini belirtti.

Sarısayın, "Bizlerin şehit kabul ettiği, inşallah Allah'ın katında şehit olan öğretmenimizin bir an önce kanunen de şehit sayılmasını biz Kamu-Sen, Eğitim-Sen olarak talep ediyoruz. Bir an önce yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Sevilay öğretmenin annesi Pembe İlkgül ve eşi Hüseyin Durukan'a 'Yılın Öğretmeni' plaketi sunuldu. Plaket töreninde duygusal anlar yaşandı. Anne Pembe İlkgül gözyaşlarına boğulurken, Hüseyin Durukan da, "Onun şehit olduğuna inandık. İnşallah Yüce Rabbim de onu şehit olarak kabul eder. O, kitapta yazanın daha fazlasını yapan bir öğretmendi. Elini taşın altına koymadı, gövdesini bıçakların altına koydu. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, öğretmenlere değer verilmeyen bir anlayışla karşı karşıya olunduğunu savunarak, "Memurlarımızın, adliye çalışanlarımızın ve topyekün insanlarımıza değer vermeyen bir anlayışla yüz yüzeyiz. Düşünebiliyor musunuz, bütün kamu çalışanlarına ek ödeme veriyoruz, öğretmenlere gelince neden vermediğini sorduğumuzda ülkemizin yöneten Sayın Başbakan 'Onlar az çalışıyorlar, 15 saat çalışıyorlar haftada' diyor. Eğitimden sorumlu bakan öğretmenleri aşağılayan ifadeleri söylemeye devam ediyor. ve dün akşam televizyonlarda izlemişsinizdir. Sayın MEB bir kısım öğretmenlerimizi almış, Meclis Başkanına ve Cumhurbaşkanına götürüyor. Ne adına? 24 Kasım adına. Daha önemlisi Sayın Başbakanımız düne kadar aşağıladığı öğretmenleri, 'benim öğretmenlerim' diyerek İstanbul'da toplamış, güya onlara vefa gösterisi yapıyor" dedi.

Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen yöneticileri, bugün Sevilay öğretmenin evinde mevlit de okutacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

title