Haberler

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube'den Mini İmralı Referandumu

Türkiye Kamu- Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Üyeleri, 'PKK ile Hükümet arasındaki görüşmelerle ilgili halk oylaması' yaptı.

Türkiye Kamu- Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Üyeleri, 'PKK ile Hükümet arasındaki görüşmelerle ilgili halk oylaması' yaptı. Yarım saat süre verilen oylamada toplam 151 kişi oy kullandı.

Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube üyelerince Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan halk oylaması öncesi 2 sandık yerleştirildi. Sandıklardan birine 'Hayır' diğerinde ise 'Evet' yazıldı ve boş oldukları çevredekilere gösterildi. Daha sonra sandalyeye çıkarak konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, " İmralı'daki bebek katili, dayatmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor. Ama bu süreci siyasi partiler ve sefil toplum kuruluşları ise ses çıkarmıyor ve seyrediyor. Biz bu sürece yani Türk Devleti'nin dize getiriliş sürecine razı değiliz. Eğer ülkede demokrasi olduğuna herkes inanıyorsa o halde halka soracaksınız. İşte bugün biz de bu süreci halka soruyoruz" dedi.

Oylama süresinin sadece yarım saat olduğunu dile getiren Öztürk, açıklamasının ardından toplanan kalabalığa seslenerek, şöyle dedi:

"Daha önce konuyla ilgili hiçbir hazırlık yapmadık. Standı kurduk ve yoldan geçenlere soruyoruz. Bu kapsamda hükümetin, PKK ile yaptığı görüşmeleri destekleyenler, 'Evet' yani beyaz pusula, 'Hayır' diyenler ise kırmızı pusula ile oy kullanabilir" diyerek oylamayı başlattı. Yarım saat süren oylama ardından sandıklar açıldı ve kullanılan oylar sayıldı. Toplam 151 kişinin katıldığı oylamada 140 hayır, 11 de evet oyu çıktı.

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, şöyle konuştu:

"Hükümetin, PKK ile yaptığı görüşmelere vatandaşlarımızın yüzde 93'ü 'hayır' yüzde 7'si ise 'evet' dedi. Şimdi tepede oturanlar, siyasi parti temsilcileri, sucuk yedikten sonra susan sefil toplum kuruluşları neden korkuyorsunuz? İşte halk arkanızda, gerekeni yapın."

Öztürk'ün, seçim sonrası çevrede sözlü tartışanlara da esprili dille uyarıda bulunarak, "Aman burada yüksek sesle tartışmayın. Bir daha Emniyet'e gitmek istemiyorum. Seçimi tamamladık, gidiyoruz. Bundan sonra olacaklardan sorumlu değilim" dedi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Öztürk İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title