Haberler

Türk Eczacıları Birliğine Çağrı... - 11 Eczacı Odası, Teb'e Tüm Sorunların Tartışılacağı Geniş Kapsamlı Bir Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı Yapılması Çağrısında Bulundu

Türk Eczacıları Birliğine (TEB), 11 ildeki eczacı odası tarafından, tüm sorunların tartışılacağı geniş kapsamlı bir Başkanlar Danışma Kurulu toplantısı yapılması çağrısında bulunuldu.

Türk Eczacıları Birliğine (TEB), 11 ildeki eczacı odası tarafından, tüm sorunların tartışılacağı geniş kapsamlı bir Başkanlar Danışma Kurulu toplantısı yapılması çağrısında bulunuldu.

Yapılan ortak açıklamada, daha önce Kuşadası'nda gerçekleştirilen Bölgelerarası Toplantı'nın sonucunda, sorunlarla ilgili Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı yapılacağı kararının açıklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, ''Daha sonra 40'a yakın eczacı odası tarafından zaman kısıtlaması olmaksızın tüm sorunların tartışılacağı geniş kapsamlı bir Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı talep edilmesine rağmen, yapılan çağrılara aradan geçen 30 günlük sürede Türk Eczacılar Birliği'nin sessiz kalması manidardır'' denildi.

6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun Taslağında, eczane açılışlarında eczacı odalarının devre dışı bırakılmasının hiçbir koşulda kabul edilemez bir gelişme olduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Eczacı odalarını yasada yer alan görevlerini yapamaz duruma getiren, muvazaalı eczane açılışının önünde engel bırakmayan bu yaklaşım, tartışmaya bile gerek görülmeden tümden reddedilmelidir. Konunun yönetmelikle düzenleneceği yolundaki sözler ise aldatmacadır.''

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 5 Temmuz 2006'daki 12443 Sayılı genelgesiyle, 1 Ağustos'tan itibaren ''116 kalem ilacın geri ödeme listesinden çıkartıldığı'' dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Daha önce de yapılan düzenlemelerle birlikte geri ödeme listesinden çıkarılan ilaçların sayısı 500'ü geçmiştir. Eczane stokları göz önüne alınmadan, ilacı kullanan hastalar düşünülmeden, baştan savma rapora dayanılarak halk sağlığını ciddiye almadan hazırlanan bu tür genelgeler, cesaretini örgüt yöneticilerimizin suskunluğundan almaktadır. Eczacı örgütünün ve eczacıların beklemeye ve daha fazla sessiz kalmaya ne tahammülü, ne de dayanacak gücü kalmamıştır. Bu nedenle toplantı çağrımızı bir kez daha önemle ve ısrarla tekrar ediyor ve TEB Merkez Heyetini tabanın sesine kulak vermeye çağırıyoruz.''

Ortak yazılı açıklamada İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Erzurum, Zonguldak, Trabzon, Mersin, Kastamonu, Kocaeli ve Afyonkarahisar illerindeki eczacı odaları yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title