Haberler

Türk Eczacılar Birliğinden 1500 Öğrenciye Cinsellik Eğitimi

Gençlerin Cinsel Sağlık/üreme Sağlığı Konularında Bilgilendirmeye İhtiyaçlarının Olduğunu Tespit Eden Türk Eczacıları Birliği, 1500 Öğrenciyi Cinsellik Konusunda Eğitti.

Türk Eczacıları Birliği (TTB), 1500 öğrenciyi cinsellik konusunda eğitti.

     Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, "Sağlık Bakanlığı Türkiye Üreme Sağlığı Programı" kapsamında desteklenen ve Türk Eczacıları Birliği'nin yürüttüğü, "Üniversite Gençlerinde Üreme Hakları, Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Konularında Farkındalık Yaratma Projesi" sona erdi.

     Türk Eczacıları Birliği ve 94 eczacılık fakültesi öğrencisi tarafından yürütülen proje için, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nden 86'sı erkek olmak üzere toplam 231 öğrenci üzerinde ön araştırma yapıldı.

     Araştırmaya göre, ileride kırsal bölgelerde dahil olmak üzere farklı bölgelere dağılarak eczacılık hizmeti verecek olan öğrenciler kendilerine verilen akademik eğitimi yeterli görmüyor ve büyük çoğunluğu bu eğitimlerin güncellikten uzak kalıplaşmış bilgiler olduğunu düşünüyor. Sağlık alanında eğitim gören eczacılık fakültesi öğrencilerinin aile planlaması yöntemleri, acil kontrasepsion ve kendi kendine meme ve testis muayenesi konularında bilgi düzeylerinini düşük olduğunun ortaya çıktığı araştırmada, sağlık bilimi alanı dışındaki okullarda da cinsel sağlık/üreme sağlığı konularında hiçbir eğitim almamış gençlerin üreme sağlığı, cinsel sağlık, üreme hakları konularında bilgilendirmeye ihtiyaçlarının olduğu belirlendi.

     Araştırma sonunda, Ankara, Gazi, Hacettepe, Yeditepe, Mersin, Atatürk ve Ege Üniversitelerindeki 1500 öğrenciye cinsel sağlık/üreme sağlığı konusunda eğitim verildi.

     15 ay devam eden proje sonunda 500 bin adet broşür dağıtıldı. Okullara asılan geri bildirim kutuları ile gençlerin merak ettikleri sorular toplanarak bu soruların yanıtlarını içeren bir kitap hazırlandı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title