Haberler

Türk Dronerlardan 19 Mayıs'a Özel Gösteri

Türkiye Drone Ligi'nin 'DroneManya' isimli şov yarışları ilk kez Ataşehir Gençlik Festivali'nde gerçekleştirildi. Türkiye Drone Ligi'nin en deneyimli 7 drone pilotu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel yaptığı yarışırlarda freestyle uçuşlarıyla izleyicilere hız ve cesaretleriyle görsel bir şölen yaşattı.

Onbinlerce genç, Ataşehir Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırladığı Ataşehir Gençlik Festivali'nde bir araya geldi. Türkiye Drone Ligi'nin 'DroneManya' isimli şov yarışları ilk kez, Ataşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla organize ettiği 'Gençlik Festivali'nde gerçekleştirildi. Dünya'da büyük ilgi gören drone yarışlarını ülkemizde gerçekleştiren Türkiye Drone Ligi, teknolojik bir şov yarışı olan 'DroneManya' ile farklı bir içeriği izleyicilerle buluşturdu. Türkiye Drone Ligi'nin en deneyimli 7 drone pilotu festivalde yarışırlarken freestyle uçuşlarıyla da izleyicilere hız ve cesaretleriyle görsel bir şölen gerçekleştirdi. 19 Mayıs'a özel yapılan drone yarışlarında gökyüzünde dronelerle yapılan uçuşlar izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

"Genç pilotlar yetiştirmek amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz"

Türkiye Drone Ligi Kurucularından Can Tayfun, "İlk şov yarışlarımızı, Ataşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlemiş olduğu gençlik festivalinin içerisinde yapıyoruz. Sağ olsunlar bize çok güzel bir yer ayırdılar. Aslında Türkiye Drone Ligi yarışlarına benzerlik gösteriyor. Yarışların içerisinde şovlar, yarışlar ve eğlenceler var. Bizim hedefimiz doreneyi geniş kitlelere anlatabilmek. Keyifli bir spor olduğunu ve dünyada hızla gelişen bir spor olduğunu anlatabilmek. Bugün burada Türkiye'nin en iyi 7 drone pilotu bulunuyor. İlgi çok güzel. Genç pilotlar yetiştirebilmek amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz. Çokta güzel bir pist kurduk, umarım çok güzel bir gün yaşayacağız" diye konuştu.

"İşin içerisinde freestyle dediğimiz gösteriler var"

Bu günkü yarışları izleyicilerin keyifli vakit geçirmeleri için düzenlediklerini belirterek sözlerini sürdüren Tayfun, "İşin içerisinde freestyle dediğimiz gösteriler var. Taklalar atsınlar, şovlarını yapsınlar, gelen çocuklar ve aileler bundan keyif alsınlar diye bizim ürettiğimiz bir şov yarışı. Burada pilotlarımız zamana karşı yarışacak. Yarışan pilotların hepsi birbirleriyle arkadaş. Önce zamana karşı yarıştırıyoruz, finale doğru da freestyle puanlar verilecek, kupalarımız ve plaketlerimiz orada bekliyor, pilotlarımız hakemlerin taktirine göre kupa ve plaketlerini alacaklar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ataşehir 19 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title