Haberler

Türk Doçent "İmplant Zirvesi"Nde...

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tözüm, Ukrayna Oral İmplantoloji Derneği'nin davetlisi olarak ülkede düzenlenen büyük organizasyonda yer alacak.

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tözüm, Ukrayna Oral İmplantoloji Derneği'nin davetlisi olarak ülkede düzenlenen büyük organizasyonda yer alacak.

Ukrayna, Bulgaristan, Rusya ve Türkiye gibi ülkelerden toplam 60 kişilik gönüllü cerrah ve protez uzmanın yer aldığı organizasyonda bir günde 33 ameliyathanede eş zamanlı olarak, 70 yaş üzeri 100 hastaya toplam 400 diş implantı yerleştirilecek.

Tözüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna Oral İmplantoloji Derneği tarafından yarın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de "Quality of Life to Our Parents" başlıklı hayır amaçlı büyük bir organizasyon düzenlendiğini söyledi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Yareslav Zablotskyy tarafından düzenlenen organizasyonun açılışının Ukrayna Devlet Başkanı, Ukrayna Sağlık Bakanı ve Ukrayna Savunma Bakanı tarafından yapılacağını ifade eden Tözüm, organizasyonun ulusal olduğunu ve hayır amaçlı yapıldığını dile getirdi. Tözüm, daha önceki yıllarda da gerçekleştirilen organizasyonun, bilimsel çevrelerde çeşitli ödüllere layık görüldüğünü söyledi.

Organizasyonun Ukrayna basını tarafından çok yakından takip edildiğini belirten Tözüm, şöyle devam etti:

"Bir tam günde 70 yaş üzeri 100 hastaya toplam 400 adet diş implantı yerleştirilecek. Altmış kişilik gönüllü cerrah ve protez uzmanları ile genel anestezi uzmanlarının katılımı ile 33 ameliyathanede eş zamanlı olarak implant ve protez uygulaması yapılacak. Uygulamanın yapılacağı hastalardan en yaşlısı 93 yaşında ve ağzında hiç dişi bulunmuyor. "

Türkiye'den organizasyona katılım için kendisinin davet edildiğini belirten Tözüm, "Ukrayna devleti için son derece önemli olan bu organizasyona çağrılmak tarafım ve ülkem adına mutluluk vermiştir, rektörümüz Prof. Dr. Uğur Erdener'e destekleri içinde teşekkürlerimi sunarım" dedi.

-DİŞ İMPLANTI BAŞARI ORANI YÜZDE 95-

Diş implantının, ağız bölgesinde eksik olan ya da kaybedilmiş dişlerin yerine uygulanabildiğini belirten Tözüm'ün verdiği bilgiye göre, implant ağız kanserleri ya da doğuştan ağızda diş bulunmaması gibi durumlarda da uygulanabiliyor.

Uygulama, genel sağlık durumu iyi, ağız bakımı sağlıklı olan kişilerde yüzde 90-95 oranında başarılı sonuçlar doğuruyor.

Vücutta herhangi bir bölgede oluşan kanserlerde, çok iyi kontrol altında olmayan şeker hastalarında, kemik erimesi bulunan kadın hastalarda ve hormon ilacı kullananlara diş implant yapılamıyor.

Uygulama, gerekli ön klinik ve radyolojik çalışmalar yapıldıktan sonra lokal anestezi altında diş eti kesisi açılıyor. Daha sonra implant sisteminin ara elemanları ile kemikte yuva açılıyor, ardından yuvaya implant yerleştiriliyor ve dikiş atılıyor. Yaklaşık 3-6 aylık kaynama döneminden sonra protez aşamasına geçilerek işlem tamamlanıyor.

- ANKARA

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title