Haberler

8 Saniye İçin 17 Bin TL! Türk Dizilerindeki Reklam Ücretleri El Yakıyor

Güncelleme:

Türkiye'de en çok izlenen dizilere verilen bant reklam teklifleri el yakıyor. Sekiz saniye olarak planlanan reklamlarda en yüksek fiyat Diriliş Ertuğrul'a ait.

Gerek yurt içi gerekse yurt dışında oldukça yoğun bir ilgi gören Türk dizileri, reklam ücretleriyle dudak uçuklattı. Yıllık 400 milyon doların üzerinde ihracat rakamına ulaşan dizi sektöründe görünmek isteyen markalar, hatırı sayılır bir bedel ödemek zorunda. Bir reklam ajansından alınan bant reklam yayın ücretleri sektörün geldiği noktayı gözler önüne serdi. 1000 TL'den başlayan fiyatlamalar, dizilerin reytinglerine göre 17 bin TL'ye kadar ulaşabiliyor.

8 SANİYE İÇİN 17 BİN TL

Bu alanda rekor 8 saniye bant olarak tasarlanan reklamlarda Diriliş Ertuğrul'a ait. Söz konusu dizide 17 bin TL ücret ödeyen marka, 8 saniye ekranda görülebiliyor. Dudak uçuklatan reklam ücretlerinde ikinci sırada 13 bin TL ile Bir Zamanlar Çukurova yer alırken, 10 bin TL ile Sen Anlat Karadeniz üçüncü sırada bulunuyor. İzlenme oranına göre azalan reklam ücretlerinde en düşük ücret bin TL olarak göze çarpıyor.

RTÜK'TEN CEZA UYGULAMASI

Öte yandan, bu reklamların belli kriterleri de bulunuyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tüketiciyi yanıltıcı reklam, saatlik reklam süresinin aşılması, bant reklam logosu kullanmama gibi sebeplerden dolayı televizyon kanallarına idari para cezası uygulayabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diriliş Ertuğrul Türkiye Magazin Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (17)

OSMANLI COMARI:

dizide faizi kotule, sonra faiz reklaminda oyna, dizide turklugu ov, sonra Amerikada cocugunu dogurt. aferin bu millete az bile durmak yok yola devam !!!

15
3
yanıtYanıtla
SAHKULU:

tum hakkim zehir zikkim olsun 1 kurusum dahi, benden trt payi alirsiniz sefasini siz surersiniz ZEHIRLER ZIKKIMLAR OLSUN OBUR DUNYADA 1 KURUSUMUN HAKKINI SORACAGIM

13
0
yanıtYanıtla
Mersinli Hasan:

TRT''den henüz emekli oldum. Yerden göğe haklısınız. Bu sorun, yasal olarak çözülmelidir. 34 yaşındaki torpilli tosun, milletin trilyonlarca parasını istediği gibi, hiçbir denetim olmadan kullanıyor.

yanıt8
yanıt0
SAHKULU:

lan serseri almanyada keyfin yerinde tabi kendini kurtarmisin ordan laf edecegine gel burda yasa, davulun sesi uzaktan hos gelir, Almanyayla bir mi tutuyon sen burayi

yanıt1
yanıt0
Bilge:

Zıkkım yesinler. Bu ülkede paraları kazanıp başka ülkelerde harcıyorlar. TRT''nin bütçesi bizim vergilerimizden karşılanıyor.

9
3
yanıtYanıtla
Kurnaz Sırtlan:

Bu millet, Diriliş filmine kaç lira ödüyor !?Onu da yazın lütfen.

8
1
yanıtYanıtla
Selin:

Bir yerde gazilik unvanı alamayip copten pet sise toplayan kahraman, diğer yerde sadece dizi çekilen ve rol için kılıktan kılığa giren su bukalemun adamlar için dökülen paralar.Bu ülkede kriz bu yüzden var ve gereksiz yerlere gittiği müddetçe olacak.

4
4
yanıtYanıtla
Salih:

Millete unutulmuş şanlı tarihimizi öğreten diziler batmış bazılarına.

6
2
yanıtYanıtla
Mırzo:

Şanlı tarihini, benim kesemden öğrenme Salih. . . Benim gibi yap; benim gibi yap, kitap al ve oku. (Cevap yazarsan, sana bazı kitaplar tavsiye ederim Şanlı Tarih Sahibi Salih. . . )

yanıt2
yanıt0
Furkan:

Arkadaş illa diriliş ertuğrulu genellikle sağ taraf izliyor diye böyle bir yorum yapmak yakışır mı? Türkiye’deki dizilerin bir çoğu Türk geleneğinde olmayan hayatları göz önüne getirip normal birşeymiş gibi göz önüne serilmesi çok mu doğru? Muhteşem yy sanki çok doğruydu. Kanuni Sultan Süleyman ömrü hayatı boyunca toplasan 8 yıl sarayda durmayan bir adam, dizide saraydan hiç bir şekilde çıkmayan ancak eğlence için duran bir adam gibi gösterildi. Elinizi vicdanınıza koyun be.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title