Haberler

'Türk-Çin Kültür İlişkileri Sempozyumu'

Güncelleme:

'Türk-Çin Kültür İlişkileri Sempozyumu' 15 Kasım'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

2012- 2013 Çin- Türkiye Kültür Yılı kapsamında Çin ve Türk kültürleri arasında tarih boyu süregelen sosyal yaşam, mimari, askeri, kültürel ve ekonomik ilişkiler uzmanlarınca masaya yatırılacak. Avrasya Kültür ve Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Türk-Çin Kültür İlişkileri Sempozyumu' 15 Kasım 2012'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Avrasya Kültür ve Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi (AVRASKA), Tophane-i Amire Kültür Merkezi'nde 20 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak olan 'Dunhuang'ın Renkleri: İpek Yolu'na Açılan Büyülü Kapı' başlıklı sergiyle paralel olmak üzere 'Türk-Çin Kültür İlişkileri Sempozyumu' düzenliyor.

15 Kasım 2012 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu Fındıklı Kampüsü'nde gerçekleştirilecek olan sempozyum, 2012- 2013 Çin- Türkiye Kültür Yılı kapsamında Türkiye'de bu alamda gerçekleştirilecek olan ilk geniş kapsamlı bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyor.

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'ın Düzenleme Kurulu Başkanlığı'nı üstlendiği Türk-Çin Kültür İlişkileri Sempozyumu'nun Düzenleme Kurulu'nda Prof. Caner Karavit, Prof. Meltem Kaya Ertl, Prof Dr. Sitare Turan Bakır, Öğr. Gör. Gülseren Ceceli Dursun ve Arş. Gör. Erman Şan yer alıyor. Sempozyumun Bilim ve Sanat Danışma Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Caner Karavit, Prof. Meltem Kaya Ertl, Prof. Dr. Sitare Turan Bakır, Prof. Dr. Gülçin Çandarlıoğlu, Prof. Dr. İsenbike Togan, Prof. Dr. Selçuk Esenbel, Doç. Dr. Osman Yorulmaz ve Doç. Dr. İnci Erdoğdu.

Türk-Çin Kültür İlişkileri Sempozyumu'na yurt içi ve yurt dışından pek çok bilim adamı katılacak ve bildiri sunacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti Avrasya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title