Haberler

Türk Çevre Gününün Beşincisi Berlin'de Gerçekleştirildi

Yeşil Çember' derneği tarafından düzenlenen Türk Çevre Günü'nün beşincisi yine Berlin'de gerçekleştirildi.

Yeşil Çember' derneği tarafından düzenlenen Türk Çevre Günü'nün beşincisi yine Berlin'de gerçekleştirildi.

Almanya'da yaşayan Türk göçmenlere çevre bilinci kazandırmayı amaçlayan Tür Çevre Gününe katılım büyük oldu. Toplumun her kesiminden vatandaş, bu anlamlı güne çocuklarıyla birlikte katılarak daha yaşanır bir dünya ve daha iyi bir gelecek nasıl inşa edebiliriz sorusuna cevap aradılar.

Çevre Gününe, Çevre Senatörü Katrin Lompscher, Yeşiller partisi milletvekili Memet Kılıç, Dr. Nevzat Tuncay, gazeteci Orhan Çalışır ve Gaia derneği temsilcisi İlyas Bublis konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeşil Çember Derneği başkanı Gülcan Nitsch, Türk Çevre Günü'nün beşincisini düzenleyebilmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Nitsch, Almanya'da yaşayan Türklerin çevre ve buna bağlı olarak yenilenebilir doğal enerji, çöplerin ayrıştırılması gibi konulara her geçen gün daha duyarlı hale geldiklerini belirtti.

Burada bir konuşma yapan Çevre Senatörü Katrin Lompscher, Türk Çevre Gününün başlangıcından beri himayesinde gerçekleştirildiğini ve bundan gurur duyduğunu söyledi. Berlin'in dördüncü büyük Türk kenti olduğunu söyleyen Lompscher, Türk toplumunun katılımı ve desteği olmadan Berlin'de faydalı bir çevre politikasının yapılamayacağının altını çizdi. Senatör dünyada nükleer enerji döneminin kapandığını, Almanya'nın da bir an önce nükleer enerjiyi terk ederek Türkiye gibi nükleer enerjiye yeni geçmek isteyen ülkelere örnek olması gerektiğini kaydetti.

Yeşiller milletvekili Memet Kılıç ise Japonya'da meydana gelen son nükleer faciadan sonra bu enerji türünü terk etmenin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı ve Türkiye'ye çağrı yaparak deprem bölgesinde nükleer santral yapmaktan vazgeçmesini önerdi. Tüketicinin korunması gerektiğinin de altını çizen Kılıç, insanların artık ne yiyeceğini şaşırdığını söyledi. Yeşiller milletvekili, "Doğayla barış içerisinde, bir bütün olduğumuzu bilerek hareket etmek hepimiz için iyi olacaktır. Çünkü insanın doğaya karşı, çevremizdeki ağaca, ırmağa, hayvana karşı bir sorumluluğu vardır" ifadelerini kullandı.

Çevreye duyarlı büro düzenlemesi nedeniyle Beys Marketing işletmesine Yeşil Çember tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Plaketi Beys Marketing temsilcisine Memet Kılıç sundu.

Çevreyle ilgili çok sayıda standın da yer aldığı Türk Çevre Günü'nde konuklara tamamen organik maddelerden yapılmış yiyecek ve içecekler ikram edildi. Programın sonunda ise Türk Folklar Cemiyeti folklar ekibi davetlilere güzel bir dans gösterisi sundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title