Haberler

Türk BÜRO-SEN: SGK Yönetim Kurulu Üyeliği İşgal Altında

Yusuf Yazgan'ın SGK'nın yönetim kurulu üyeliğine seçilmemesinin nedeninin "Ancak siyasi iktidara payanda olmakla ve kamu da sendikal ayrımcılık yapmak" şeklinde değerlendirildi

Türkiye Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Memur-Sen temsilcisi Yusuf Yazgan'ın SGK'nın yönetim kurulu üyeliğine seçilmemesinin nedeninin "Ancak siyasi iktidara payanda olmakla ve kamu da sendikal ayrımcılık yapmak" şeklinde değerlendirdi.

Türk Büro-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurulu'nun 2'nci Olağan Genel Kurulu'nun, kurumda en fazla üyeye sahip ilk üç kamu görevlileri konfederasyonunun katılımı ile toplandığını anımsatılarak, "Kamu Görevlilerini temsilen SGK yönetim kurulu üyeliği için yapılan seçimlerin sonucunda; Yönetim Kurulu Asil üyeliğine aday olan Türkiye Kamu-Sen temsilcisi Bircan Akyıldız 4 oy, yedek üyeliğe aday olan Dinçer Güler 4 oy, Memur-Sen'den aday olan Yusuf Yazgan 3 oy, yedek üyeliğe aday olan Ahmet Kaytan ise 3 oy almıştı.

Seçim sonuçları itibariyle, SGK Yönetim kurulu asil ve yedek üyeliğini Türkiye Kamu-Sen adayları kazanmış, Memur-Sen temsilcisi Yusuf Yazgan ise, hiçbir şekilde seçilememişti" ifadeleri kullanıldı. SGK yönetim kurulu üyeliğini kaybeden Memur-Sen'in konuyu yargıya taşıdığı belirtilen açıklamada, yargının "SGK yönetim kurulu üyeliği seçiminin yürütmesinin durdurulmasına ve işlemin iptaline" karar verdiği kaydedildi.

SGK Kurumu'nun yasada belirtilen 30 gün içerisinde mahkeme kararının gereğini yerine getirmekle yükümlüyken, yaklaşık 8 aydır mahkeme kararının gereği olarak seçim yapmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yani, SGK Yönetim Kurulu üyeliği haksız ve hukuksuz bir şekilde, yaklaşık 8 aydır işgal edilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulaması hukuk tanımazlığı, sendikal rekabet içerisinde bir taraf lehine yaptığı haksız işlemler bununla da bitmemiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Türkiye Kamu-Sen temsilcisini mahkeme kararını gerekçe olarak gösterip görevden alan hukuksuz anlayış, seçim kaybetmiş Memur-Sen temsilcisi Yusuf Yazgan'ı Yönetim Kurulu üyeliğine atamaktan çekinmemiş, ama bir türlü mahkeme kararı gereği SGK Yönetim Kurulu seçimlerini yapmamıştır. Kısaca; hak ederek seçimle gelmeyene istikbal ve saltanat hakkı tanımış ve belirtilen kişiyi orada tutmaya devam etmiştir. "

-"ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUKSUZLUĞA GÖZ YUMMAKTADIR"-

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 24 Kasım 2006 tarihinde yapılan 1'nci Olağan Genel Kurulu'nda, yönetim kurulu üyeliğine ne asil ne de yedek olarak, hiçbir şekilde seçilemeyen ve yine aynı şekilde 2. Olağan Genel Kurulu'nda da yönetim kurulu üyeliğine hiçbir şekilde seçilemeyen birisinin, kurumun yönetim kurulu üyeliği koltuğunda oturduğu kaydedilen açıklamada, "Bunun nedeni ancak siyasi iktidara payanda olmakla ve kamu da sendikal ayrımcılık yapmakla açıklanabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; uhdesinde bulunan kurumdaki yetkisiz temsilin son bulmasına ilişkin hiçbir girişimde bulunmamış, SGK Yönetim Kurulu seçimlerinin hangi hukuki sebeple yapılmadığına dair resmi bir açıklama yapmamıştır. Sonuç olarak; binlerce insanın Sosyal güvenlik işlemlerini yerine getiren Sosyal Güvenlik Kurumunda hukuk tanımaz uygulamalar, kamuoyu önünde pervasızca devam etmekte, tüyü bitmemiş yetimin hakkı birilerine peşkeş çekilmektedir. Konfederasyonumuz vatandaşın, kamu görevlilerinin gözlerinin içine bakarak yapılan bu hukuk tanımazlığa karşı mücadelesini, bunları hak ettikleri yere gönderene kadar her platformda sürdürecektir" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title