Haberler

Türk Büro-Sen: Kamuda Bir Paralel Yapı Var

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, kamuda paralel bir yapı olduğunu öne sürerek, "Bu paralel sendika her kararı ben alırım, atamayı, tayini, hülleyi, sınavsız atama yönetmeliğini ben yaparım diyor.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, kamuda paralel bir yapı olduğunu öne sürerek, "Bu paralel sendika her kararı ben alırım, atamayı, tayini, hülleyi, sınavsız atama yönetmeliğini ben yaparım diyor. Siyasi iktidar gelir tüm üst düzey yönetimi değiştirir; ama müsaade edin de şube müdür, merkez müdür, şef sınavla gelsin" dedi.

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu toplantısı, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK Yönetimi ve sivil toplum kuruşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yokuş yaptığı konuşmada, SGK'nın, yaklaşık 8 yıl önce oluşturulmuş; fakat bugün gelinen noktada birçok eksiği bulunan bir kurum olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Kurum tek çatı altında birleştirilirken amaç çalışma hayatında ve emeklilikte norm ve standart birliği sağlamaktı. Ancak, gerçekleştirilen uygulamalarda gördük ki, 3 kurumun birleştirilmesine rağmen işlemlerin hale bir bütünlük içinde olmadığı, çalışma hayatında bütünlüğün sağlanmadığı görülmektedir. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı çalışanının ödediği prim aynı değildir. Emeklilik sistemleri ve emeklilik ikramiyeleri de aynı değildir. Kısacası norm ve standart birliği sağlanamamıştır. Başbakan bir paralel yapıdan bahsediyor. Gerçekten Türkiye'de paralel yapı var mı bilmem ama kamuda bir paralel yapı var. Bu paralel sendika her kararı ben alırım, atamayı, tayini, hülleyi, sınavsız atama yönetmeliğini ben yaparım diyor. Siyasi iktidar gelir tüm üst düzey yönetimi değiştirir. Ama müsaade edin de şube müdür, merkez müdür, şef sınavla gelsin.

Ben buradan bir kez daha söylüyorum; bin 800 kişi için adalet istiyorum. Her sendika üyesine eşit mesafede durulmasını istiyorum. Yeter artık, bu ayrımcılığa son verin. Kuruma adalet getirin. Hülle yaptınız, hak yediniz. Adaleti sağlamazsanız Edirne'den Hakkari'ye kadar her yeri eylem alanına çeviririz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Fahrettin Yokuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title