Haberler

Türk Büro-Sen Gümrük Bakanlığı Çalışanlarına da Yıpranma İstedi

Türk Büro-Sen, Gümrük Bakanlığı çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, "Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerine ve Gazetecilere tanınan "Yıpranma Hakkı'nı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanlarının da hak ettiğini düşünüyoruz ve Dünya Gümrük...

Türk Büro-Sen, Gümrük Bakanlığı çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, "Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerine ve Gazetecilere tanınan "Yıpranma Hakkı'nı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanlarının da hak ettiğini düşünüyoruz ve Dünya Gümrük Günü'nde bu hakkın verilmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Türk Büro-Sen, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, kamu görevlileri arasında Gümrük Memurlarının önemli bir yeri bulunduğunu, stratejik bir öneme sahip, binlerce yıldır göç yollarının ve ticaretin geçiş noktası olan Türkiye'nin coğrafyasında gümrüklerin ülkenin vitrini olduğunu ifade etti. Gümrüklerde yaşanan her türlü olumsuzluğun ülkenin imajını derinden etkilediğini, bu nedenle Türkiye'nin imajını temsil eden gümrük çalışanlarının çalışma şartlarını düzeltmenin gerekli olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Bu temel ilkeye rağmen şimdiye kadar gümrük çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarında hak ettikleri bir düzenleme olmadığı gibi, sürekli mevzuat değişikliği, gümrük çalışanlarına yöneltilen haksız ithamlar ile çalışma motivasyonları ortadan kaldırılmakta, yer değişikliği endişesi ile karşı karşıya kalan çalışanlar çalışma isteğini kaybetmektedirler. Devletin vitrini olan gümrük kapılarında yaşatılan bu tablo günümüz Türkiye'sine yakışmamaktadır" ifadelerine yer verildi. Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş imzasıyla yapılan açıklamada özetle şunlar belirtildi:

"-Sık sık değişen bürokrasi nedeni ile kurumda yönetim zafiyeti yaşanmakta, özellikle pek çok gümrük bina ve kapılarındaki mekanlar çalışma şartları açısından olumsuzluk içermektedir. Gümrük kapılarında 7-8 farklı kurum personeli görev yapmaktadır. Bu nedenle koordinasyon eksikliği yaşanmaktadır.

-Sendikamızca yıllarca; yetkililere gümrük çalışanlarını sorunları iletilmiştir, maalesef zor şartlarda görev yapan, can güvenlikleri tehdit altında bulunan her an karalanma, yolsuzluk, kaçakçılık ithamı korkusuyla görev yapan çalışanların sorunları görmezden gelinmiş, üveye evlat muamelesi bu çalışanlara hak olarak görülmüştür.

-Türk Büro-Sen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çalışanları'nın "Yıpranma Hakkı" talebini gündeme taşıdık. Sarp Sınır Kapısı önünde yeni üniformaları ile iki Gümrük Çalışanın yer aldığı afişte, Hamdi Furtana'ya yaptırılan kıyafetlerin geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından düzenlenen defile ile tanıtıldığını hatırlatırız. Modaya uygun kıyafetleri giydirince çalışanların sorunları son bulmuyor. Gümrükler, ülkelerin dünyaya açılan pencereleridir. Gümrüklerdeki her türlü olumsuzluk, ülkemizin imajını olumsuz yönde etkileyecektir. Dolayısıyla işleyişte gerekli olan mükemmelliği yakalamanın yolu da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çalışanları'nın sorunlarını çözmekten geçecektir. Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerine ve Gazetecilere tanınan "Yıpranma Hakkı'nı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çalışanları'nın da hak ettiğini düşünüyoruz ve Dünya Gümrük Günü'nde bu hakkın verilmesini istiyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Dünya Gümrük Günü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title