Haberler

Türk Büro-Sen: 1 Eylül Adli Yıl Açılışında Meydanlara İniyoruz

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, geciken ve taraflı hale gelen adalet kanallarının faturasının çalışanlara çıkartıldığını belirterek, "Adalet çalışanları olarak, bu duruma isyan ediyoruz.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, geciken ve taraflı hale gelen adalet kanallarının faturasının çalışanlara çıkartıldığını belirterek, "Adalet çalışanları olarak, bu duruma isyan ediyoruz. Emeğimizin karşılığını ve itibarımızın iadesini talep ediyoruz. Bu sebeple 1 Eylül Adli Yıl açılışında tüm Türkiye'de adalet çalışanları olarak, adalet talep etmek üzere meydanlara iniyoruz" dedi.

Yokuş yaptığı açıklamada, Adli Yıl açılışlarında yapılan konuşmalarda, adalet çalışanları sadece "hakim ve savcılardan oluşuyormuş" gibi, yalnızca onların sorunlarının gündeme getirildiğini ve 50 bini aşkın adalet çalışanının yok sayıldığını belirtti.

Yokuş, Türk Büro-Sen olarak Adalet çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdiklerimi, "Fazla mesai ücretleri, ücret yetersizliği, iş yükü yoğunluğu ve personel eksikliği gibi bir çok sıkıntısı olan adalet çalışanları, bu Adli Yılda sorunlarını dile getirmek için 81 ilimizde alanlarda olacak" dedi.

-"YARGI SİSTEMİ YAZ BOZ TAHTASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"-

AKP iktidarı döneminde, TBMM'de çıkartılan yasaların önemli bir bölümünün yargılamayla ilgili yasaları oluşturduğuna dikkat çeken Yokuş, "Yargı sistemimiz yaz boz tahtasına dönüştürüldü. Çalışanlar çıkartılan yeni yargı yasaları ile birlikte mevzuat içinde boğulmaktadır. Son düzenlemelerle yargı bağımsızlığı ortadan kaldırılmış, kuvvetler ayrılığı kuvvetler birliğine dönüştürülmüştür. Bu nedenledir ki, adalete olan güven her geçen gün azalmakta, siyasi iktidarın bu yanlış uygulamaları neticesinde ise hem ülkemiz hem de adalet çalışanları itibar kaybetmektedir" dedi.

Yokuş, geciken ve taraflı hale gelen adalet kanallarının faturası çalışanlara çıkartıldığını belirten Yokuş, "Adalet çalışanları olarak, bu duruma isyan ediyoruz. Emeğimizin karşılığını ve itibarımızın iadesini talep ediyoruz. Bu sebeple 1 Eylül Adli Yıl açılışında tüm Türkiye'de adalet çalışanları olarak, adalet talep etmek üzere meydanlara iniyoruz" dedi.

-"YENİ HÜKÜMETE ÇAĞRI"-

Türkiye'nin en temel sorununun hukuksuzluk olduğuna dikkat çeken Yokuş, "Yeni hükümet, adaletin içine düştüğü çıkmaz ve adalet çalışanlarının sorunlarına çözüm bulursa, hukuksuzluklar da bitecektir. Öncelikli olarak hukuksuzluklar ve adalet çalışanlarının sorunlarının çözümü için çalışma yapmalıdır. Sesimizin duyulmaması ve haklı taleplerimizin yerine getirilmemesi halinde, "adalete mahrum adalet çalışanları' olarak, üretim den gelen gücümüzü kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Fahrettin Yokuş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title