Haberler

Türk: "Bu Sıkıntılı Dönemde Hepimiz Rahatsızız"

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Terör Sorununu Sadece Askeri Yöntemlerle Çözmeyi Hedefleyen Mantığın Hiçbir Zaman Başarılı Olmadığını Belirterek, 'Bu Sancılı, Sıkıntılı Dönemde Hepimiz Rahatsızız. Ama Gerçekten Bir Diyaloğun, Bir Sürecin Başlatılması Zamanıdır' Dedi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, terör sorununu sadece askeri yöntemlerle çözmeyi hedefleyen mantığın hiçbir zaman başarılı olmadığını belirterek, ''Bu sancılı, sıkıntılı dönemde hepimiz rahatsızız. Ama gerçekten bir diyaloğun, bir sürecin başlatılması zamanıdır'' dedi.

Türk, TBMM'de gazetecilerin, 16 askerin şehit edilmesine yönelik sorusu üzerine, çatışmanın olduğu yerde, sosyal, toplumsal ve psikolojik bütün tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

''Meseleyi sadece askeri yöntemlerle çözmeyi hedefleyen mantığın hiçbir zaman başarılı olmadığını gördük'' diyen Türk, çağın diyalog çağı olduğunu, sorunların sivil, demokratik yöntem ve projelerle çözüldüğü bir dünya olduğunu ifade etti. Ahmet Türk, ''Ben inanıyorum ki insanlarımız, bir diyalog ortamı oluşturulduğu zaman birbirini anlar. O diyaloğun getirdiği olumlu, pozitif hava, farklı bir sürecin başlamasına da neden olabilir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title