Haberler

Türk Barter'dan Leasing Sorunu Yaşayan Kobiler İçin Barter Bilgilendirme Toplantıları

Türk Barter leasing sektöründe KDV sorununun KOBİ yatırım planlarını olumsuz etkilemesinin ardından alternatif bir yöntem olarak 'barter'ı tanıtmak amacıyla Antalya, Ankara, İzmir ve Kayseri'de "Barter Bilgilendirme" toplantıları düzenledi.

Türk Barter'dan yapılan açıklamaya göre, Leasing sektöründe KDV oranının yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltilmesi ile birlikte 2008 yılı yeni pazar, üretim ve yatırımları önemli ölçüde olumsuz etkilenen KOBİ'ler alternatif finans ve ticaret arayışları çerçevesinde Barter Sistemi'ne ilgi duyuyor.

Açıklamada Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek 2008 yılında KOBİ'lerin yatırımlarını nakit taksitler yerine 3 ya da 5 yıl boyunca üretimleri ile ödemeleri konusunda çalışmaları hızla tamamladıklarını ifade ederek, "KOBİ'lerin yatırım ve üretimlerini destekleyecek sermaye yapıları zayıf. Leasing ile yatırım yaparak üretimlerini artırmaya çalışan KOBİ'ler şuan uygulanan yöntem ile yatırım ve üretim maliyetlerini de yukarı çekti. Naktin daraldığı bu dönemleri de göz önüne getiren işadamları,

finansal kiralamada nakit çıktısı yerine üretimiyle kiralama yaparak yatırımlarını hızlandırmak gibi bir arayışa girdi" dedi.

İlk bilgilendirme toplantılarını şubelerinin bulunduğu illerde başladıklarını ifade eden Şimşek, Barter Bilgilendirme toplantılarını gelişmiş bütün illerde sanayi ve ticaret odaları ile birlikte ortak yürüttüklerini belirtti.

Şimşek, "Konjonktürel dengesizlikler sık sık finansman ihtiyacı doğururken, mali piyasalardaki ufak sapmalar biranda maliyetlerin de yükselmesine ve özellikle KOBİ düzeyindeki işletmelerin yok olmasına neden olmaktadır. 2008 yılında KOBİ'lerin yatırım ve üretimlerinde alternatif finans ve ticaret sistemini bütün faaliyetlerinde uygulayabilmeleri için Barter Bilgilendirme toplantılarına ağırlık ve öncelik vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title