Haberler

Turk Barter'dan Leasıng Sorunu Yasayan Kobıler Icın Barter Bılgılendırme Toplantıları

Turk Barter Leasing Sektorunde Kdv Sorununun Kobı Yatirim Planlarini Olumsuz Etkilemesinin Ardindan Alternatif Bir Yontem Olarak 'Barter'i Tanitmak Amaciyla Antalya, Ankara, Izmir ve Kayseri'de "Barter Bilgilendirme" Toplantilari Duzenledi.

Turk Barter leasing sektorunde KDV sorununun KOBI yatirim planlarini olumsuz etkilemesinin ardindan alternatif bir yontem olarak 'barter'i tanitmak amaciyla Antalya, Ankara, Izmir ve Kayseri'de "Barter Bilgilendirme" toplantilari duzenledi.

Turk Barter'dan yapilan aciklamaya gore, Leasing sektorunde KDV oraninin yuzde 1'den yuzde 18'e yukseltilmesi ile birlikte 2008 yili yeni pazar, uretim ve yatirimlari onemli olcude olumsuz etkilenen KOBI'ler alternatif finans ve ticaret arayislari cercevesinde Barter Sistemi'ne ilgi duyuyor.

Aciklamada Turk Barter Yonetim Kurulu Baskani M. Sirri Simsek 2008 yilinda KOBI'lerin yatirimlarini nakit taksitler yerine 3 ya da 5 yil boyunca uretimleri ile odemeleri konusunda calismalari hizla tamamladiklarini ifade ederek, "KOBI'lerin yatirim ve uretimlerini destekleyecek sermaye yapilari zayif. Leasing ile yatirim yaparak uretimlerini artirmaya calisan KOBI'ler suan uygulanan yontem ile yatirim ve uretim maliyetlerini de yukari cekti. Naktin daraldigi bu donemleri de goz onune getiren isadamlari,

finansal kiralamada nakit ciktisi yerine uretimiyle kiralama yaparak yatirimlarini hizlandirmak gibi bir arayisa girdi" dedi.

Ilk bilgilendirme toplantilarini subelerinin bulundugu illerde basladiklarini ifade eden Simsek, Barter Bilgilendirme toplantilarini gelismis butun illerde sanayi ve ticaret odalari ile birlikte ortak yuruttuklerini belirtti.

Simsek, "Konjonkturel dengesizlikler sik sik finansman ihtiyaci dogururken, mali piyasalardaki ufak sapmalar biranda maliyetlerin de yukselmesine ve ozellikle KOBI duzeyindeki isletmelerin yok olmasina neden olmaktadir. 2008 yilinda KOBI'lerin yatirim ve uretimlerinde alternatif finans ve ticaret sistemini butun faaliyetlerinde uygulayabilmeleri icin Barter Bilgilendirme toplantilarina agirlik ve oncelik vermeye devam edecegiz" seklinde konustu.

(ERO-ERO-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title