Haberler

'Türk Askeri, Kıbrıs Türkü İçin Buradadır'

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türk askerlerinin adada uluslararası garanti ve ittifak anlaşmalarıyla görev yaptığını, adil ve kalıcı bir barış sağlanıncaya kadar da bu görevini yerine getirmeye devam edeceğini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da adil ve kalıcı barışın nasıl olacağının iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Talat, resmi davetlisi olarak ülkeye gelen Orgeneral Büyükanıt'ı kabul etti.

Kabulde konuşan Orgeneral Büyükanıt, KKTC'de olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türkleri ve KKTC'nin geleceğe emin adımlarla ilerlemesini istediklerini söyledi.

"Hep kalıcı ve adil barıştan bahsedildiğini" kaydeden Büyükanıt, bir barışın nasıl adil ve kalıcı olacağının iyi bilinmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Mutlaka Sayın Cumhurbaşkanı (Talat) dahil olmak üzere, KKTC'yi yönetenler nasıl bir barışın adil ve kalıcı olduğunu şüphesiz biliyorlar, bundan şüphemiz yok, Türkiye'deki yetkililer de biliyor. Ama bunun temin edilmesi lazım. Muhataplarının bunu iyi anlaması lazım. Yani Kıbrıs'ın güney kesiminin bunu iyi anlaması lazım."

Türk askerinin Kıbrıs'ta barış için bulunduğuna, 1974'ten beri de barışı sağladığına dikkati çeken Orgeneral Büyükanıt, "adil ve kalıcı barış sağlanana kadar bu kutsal görevin devam edeceğini" vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, "Türk askeri Kıbrıs Türkü için buradadır, güvenliği için buradadır. Bu güveni de sağlamıştır, sağlamaya da devam edecektir" diye konuştu.

-"Biraz geç oldu, ama güç olmadı"-

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerinin adada KKTC'nin güvenliği için her türlü görevi ve çabayı ortaya koyduğunu belirten Talat, "Kıbrıs'ta herhangi bir gerginlik olmaması için, Kıbrıs Türk halkının güvenliğinin tehlikeye girmemesi için canla başla çalışıyor, görev yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, KKTC'ye bu desteği verirken, uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan güç ve desteğiyle bu görevi yerine getiriyor" diye konuştu.

Türk askerlerinin adada uluslararası anlaşmalara dayalı görevlerini yerine getiriğine işaret eden Talat, şöyle devam etti:

"Garanti ve ittifak anlaşmalarında yer alan görevini yerine getiriyor. Sizin de vurguladığınız gibi, adil ve kalıcı bir barış sağlanıncaya kadar da bu görevini yerine getirmeye devam edecektir. Yani hedef de adil ve kalıcı bir barıştır. Aynen bizim ortaya koyduğumuz gibi, aynen bizim gelişmeye çalıştığımız gibi... Türkiye hükümetiyle birlikte üzerinde çalıştığımız hususlarda Türk Silahlı Kuvvetleri de bizlere destek veriyor. Bundan dolayı tüm samimiyetimizle size teşekkür ediyoruz, Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür ediyoruz. Tekrar burada bulunmanızdan dolayı duyduğum büyük memnuniyeti ifade etmek istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title