Haberler

Türk - Alman Karadeniz İşadamları Derneği'nden 290 Tekerlekli Sandalye

Almanya'da Kurulu Bulunan Türk - Alman Karadeniz İşadamları Derneği Tarafından Başlatılan Kampanya Sonucu Alınan 290 Adet Tekerlekli Sandalye, Düzenlenen Törenle İhtiyaç Sahiplerine Teslim Edildib

Almanya'da kurulu bulunan Türk - Alman Karadeniz İşadamları Derneği tarafından başlatılan kampanya sonucu alınan 290 adet tekerlekli sandalye, düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildib

Karabük Belediyesi hizmet birimleri binasında gerçekleştirilen törene Vali Can Direkçi, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Türk- Alman Karadeniz İşadamları Derneği Başkanı Dursun Döngel ile engelli vatandaşlar katıldı.

Kampanyanın anlamlı olduğunu söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, işadamlarına engelli vatandaşlara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Türk - Alman Karadeniz İşadamları Derneği Başkanı Dursun Döngel ise, istatistiklerde Türkiye'de özürlü sayısı bakımından Zonguldak'ın birinci, Karabük'ün ise ikinci sırada olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Bu nedenle Türk - Alman İşadamları Derneği olarak yaptığımız çalışma sonrası 7'si akülü toplam 290 adet tekerlekli sandalye aldık. Almanya'daki iş adamlarımızla başlattığımız kampanya sonucu 290 adet tekerlekli sandalyeyi özürlü arkadaşlarımıza dağıtmanın sevincini yaşıyoruz. Engelli kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltıyı gördükçe bizler daha çok heyecanlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Erer de, "Bugün mutluyuz, sevinçliyiz. Bu tören engellilerin unutulmadığını gösteriyor. Engellileri unutmadığımızı herkesin bilmesi lazım. Bu kardeşlerimiz de toplumun bir parçası. Belediye olarak engellilere her türlü desteği veriyoruz ve vereceğiz. Engelliler parkı kuruyoruz. Sizler bizim birer parçamızsınız" dedi.

Vali Direkçi de, "Devletimiz üzerine düşen görevi yapıyor. Herkesin sahip çıkması, önem vermesi gerekir. Türkiye bunu yapıyor. Engelli vatandaşa sadece devletin sahip çıkmasını beklemeyelim. Sivil örgütlerin de sahip çıkması gerekir. Onların aktif gücüne katılarak, onları her ortamda destekleyelim. Engelli olmak, pek çok işi yapmaya engel değildir. Bugün burada hala bayram sevinci içindeyiz. Almanya'da yaşayan işadamlarımızın katkıları ve kampanyaları ile özürlüleri sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptıkları bu davranışla doğup büyüdükleri toprakları unutmadıklarını gösterdiler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Can Direkçi, Milletvekili Cumhur Ünal, Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Dernek Başkanı Dursun Döngel tarafından engellilere tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

(YE-AK)

15.10.2007 15:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title