Haberler

Türk-alman Ekonomi Kongresi

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-İHK) Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting'in ev sahipliğinde yapılan Türk Alman Ekonomi Kongresi'nin 3'üncüsü, "Yatırım Ülkesi Olarak Türkiye" konulu açık oturumla devam etti.

Açık oturumda konuşan Doğan Gazetecilik A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Türkiye'ye gelen yatırımların sadece dünyadaki artan likidite ile açıklanamayacağını söyledi. Yatırımların yüzde 75'inin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden geldiğini belirten Boyner, bunu AB'deki şirketlerin Türkiye'yi kendi doğal büyümelerinin bir parçası olarak gördüklerinin bir göstergesi olarak niteledi. Hanzade Doğan Boyner, yatırım süreci için, "Bu bir balondu ve yatırımların arkası kesilecek diye bir şeye

inanmıyorum" dedi.

Yabancı yatırımların gelmesinin Türk sanayisinin küçülmesi anlamına gelmediğini ifade eden Boyner, Türk şirketlerinin sadece stratejik olarak bazı sektörlerden çekildiğini, bunun karşılığında başka sektörlere gittiklerini, aynı zamanda Türk sermayesinin de yabancı ülkelere açıldığını söyledi.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ishak Alaton ise, Türkiye'nin imalat sanayinde çok ileri seviyede olduğunu ve teknik olanaklarının Avrupa'dan aşağı olmadığını ifade etti. Alaton, Çin konusunda ise, "Birçok Türk şirketi Çin'i tehlike olarak görüyor. Biz fırsat olarak gördük" diye konuştu.

Alarko Carrier olarak Çin'e özel tip klimalar sattıklarından ve karşılığında "çok enteresan fiyatlara" klima ithal ettiklerini anlatan Alaton, "Türkiye fırsatlarla dolu bir ülkedir" dedi.

Fraport AG Controlling ve Finansman, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Matthias Zieschang da, Türkiye'nin yatırımlar için aradıkları bütün kriterlere çok uygun olduğunu söyledi. Şirketinin Antalya Havalimanı ihalesini kazandığını hatırlatan Zieschang, "Çok olumlu işaretler alıyoruz. Her şey liberalizasyona gidiyor. Yerel ortak olarak da gayet güçlü bir ortak bulduk" şeklinde konuştu.

Antalya Havalimanı ihalesinin 3.2 milyar dolarlık bir yatırım anlamına geldiğini söyleyen Zieschang, "Bu şimdiye kadar dış ülkelere yaptığımız en büyük yatırım. Biz bu pazarda çok büyük bir istikbal görüyoruz. Antalya turist bakımından çok güçlü" diyerek, bundan sonra başka havalimanı yatırımlarının da içinde olabileceklerini ifade etti.

(LK-ERÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title