Haberler

    Türk Adaylar Bavyera Seçimi İçin Sokaklara Çıktı

    ALMANYA'nın Bavyera Eyaletinde 14 Ekim'de hem eyalet meclisi ve bir alt meclis olan 7 bölge temsilcilerini (Bezirkstag) oluşturmak seçim yapılacak.

    ALMANYA'nın Bavyera Eyaletinde 14 Ekim'de hem eyalet meclisi ve bir alt meclis olan 7 bölge temsilcilerini (Bezirkstag) oluşturmak seçim yapılacak. Seçimlerin yanı sıra, çeşitli konularda bazı referandumlar da halkın onayına sunulacak.

    Seçim tarihine az bir süre kala çeşitli partilerden yarışa katılan 11 Türkiye kökenli aday da seçim hazırlıklarını hızlanırdı. Adaylar, kendi bölgelerinde halkla birebir diyalog kurarak oy istedi.

    ABİ-KARDEŞ ADAY OLDULAR

    2013 yılındaki seçimlerde Bavyera Eylet Meclisine Nürnberg'den giren ilk ve tek yabancı olan Türkiye kökenli milletvekili Arif Taşdelen, seçim minibüsü  ve ilginç fotoğrafıyla adaylar arasında en çok ilgiyi çeken isim oldu. Aynı partiden bu yıl yarışa katılan kardeşi Halil Taşdelen de Bayreuth milletvekili adayı oldu.

    TÜRK ASILLI ADAYLAR VE BÖLGELERİ ŞÖYLE

    Milletvekilliği adayları: SPD: Halen milletvekili olan Arif Taşdelen (501 Nürnberg-Nord), Halil Taşdelen (403 Bayreuth), Dr. Atila Karabağ (405 Forchheim). FDP: Bülent Ekrem (507 Erlangen-Höchstadt) ve Ümit Sormaz (504 Nürnberg-West). Sol Parti: Gizem Fesli (Nürnberg Nord). Yeşiller: Cemal Bozoğlu (Augusburg).

    ALT MECLİS (BEZİRGSTAG) ADAYLARI :  FDP: Seyfettin Karagöl (503 Nürnberg-Süd) ile Nilgün Stauch (106 München-Pasing). Yeşiller: Buğra Yılmazel (Nürnberg Nord). SPD: Serhat Sevengül (102 München-Bogenhausen).

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Milletvekili Nürnberg Bavyera Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title