Haberler

Turizmde Trafik Güvenliği Toplantısı

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, "2012 yılına umutla girdik ve trafikte çok daha az sorunla karşılaşmayı temenni ediyoruz" dedi.

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, "2012 yılına umutla girdik ve trafikte çok daha az sorunla karşılaşmayı temenni ediyoruz" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, kenti ziyaret edecek yerli ve yabancı misafirlerin huzurlu ve güvenli bir ortamda seyahat edebilmelerini temin etmek için "Turizmde Trafik Güvenliği" toplantısı düzenledi.

Emniyet Müdürlüğü binasında, ilçe kaymakamları, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 2011 yılında yaşanan olumsuzluklar değerlendirilerek, yeni turizm sezonunda çözümler üretmek için önerilerde bulunuldu.

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya'nın 2 milyonu geçen nüfusuyla her yıl 11 milyon turisti misafir ettiğini söyledi. Trafiğe her yıl yeni araçların çıktığını ve böylelikle trafik yoğunluğunun arttığına dikkati çeken Yüksel, 2010 yılında 13 bin 190, 2011 yılında 14 bin 594 kaza meydana geldiğini ifade etti.

Yabancı turizm firmalarının en önemli sorun olarak trafik güvenliğini gördüklerini ve kazaların önlemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiklerini belirten Yüksel, "2012 yılına umutla girdik ve trafikte çok daha az sorunla karşılaşmayı temenni ediyoruz" dedi.

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Avcı, kazaların yaşanmaması için trafik güvenliği tedbirlerinin alınmasının gerektiğini ifade etti. Avcı, turizm sektöründe yaşanan kazaların iç ve dış medyada geniş yer bulduğunu ve Türkiye'nin tanıtımında olumsuz etkilediğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köken, Antalya'nın nüfusu, tarihi, ören yerleri, doğal güzellikleriyle Türkiye'nin turizm lokomotifi olduğunu kaydetti. Köken, Antalya'ya en fazla turist Almanya, Rusya, Hollanda ve İngiltere'den geldiğini, 2010 yılında 9 milyon 759 bin 44, 2011 yılında ise 10 milyon 900 bin 914 kişinin Antalya'yı ziyaret ettiğini belirtti.

Karayolları Trafik Güvenliği Baş Mühendisi Münir Serttaş, Antalya'da geçen yıl il yollarının yapımı, onarımı, köprü yapımı, kaza noktalarının iyileştirilmesi ve turistik yolları konularını anlattı.

Serttaş, Türkiye'deki trafik kazaları ve kazaların önlenmesiyle ilgili önerilerde bulundu.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title