Haberler

Turizmde Okul-sektör Buluşması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen etkinlikte, 100'ün üzerinde sektör temsilcisi öğrencilerle buluştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen etkinlikte, 100'ün üzerinde sektör temsilcisi öğrencilerle buluştu.

MSKÜ Öğrenci Sarayı'ndaki turizmde okul-sektör buluşmasında, turizm bölgelerinde faaliyet gösteren otel, tur şirketi ve sektör temsilcileri stant açtı. Tanıtımlarını yapan firmalar, turizm sezonunda istihdam etmek üzere öğrencilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

MSKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12'ncisi düzenlenen okul-sektör buluşmasına 100'ün üzerinde firmanın katıldığını söyledi.

Amaçlarının turizm sektörünün önemli firmalarını öğrencilerle buluşturmak olduğunu belirten Bahar, "Sektör bu yıl etkinliğe çok büyük rağbet gösterdi. Bu, turizmin bu yıl ülkemizde daha iyiye gideceğini gösteriyor. Öğrencilerimiz sektörle daha yakından tanışarak yaz aylarında sektörde çalışma ve staj imkanı buluyor. Özellikle mezuniyet aşamasında olan gençlerimiz stantlara büyük ilgi gösteriyor. Geçen yıl mezun olup staj yaptığı işletmede işe başlayan çok sayıda öğrencimiz var." diye konuştu.

Bu yılki etkinlikte 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından stant açılarak öğrencilere yapılan çalışmalar anlatıldı, faaliyetler hakkında broşür dağıtıldı.

Programın açılışına Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title