Haberler

Turizmde Markalaşma ve Kartepe Örneği

Güncelleme:

Şükrü Karabalık, Kırklareli'de öğrenim gören üniversite öğrencileri ile tecrübelerini paylaştı.

Turizmde Markalaşmada Kartepe Örneği, Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nda öncülüğünde düzenlenen kariyer günü etkinliklerinde model olarak gösterildi. Kartepe'de turizm gelişim süreci hakkında bilgi aktaran Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kırklareli'de öğrenim gören üniversite öğrencileri ile tecrübelerini paylaştı.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlül Binası'ndaki Konferans Salonu'nda düzenlenen Kariyer Günü Etkinliklerinin bu ay ki konusu Kartepe oldu. Turizmde markalaşmada Kartepe örneğinin masaya yatırıldığı panel Kırklareli Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Han Ergüven moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen panelde Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, The Green Park Otel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Kartepe Belediyesi Turizm Danışmanı ve Marka Kent Uzmanı Yard. Doç. Dr. Metin Çelik konuşmacı olarak katıldılar.

Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, il müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği panel çerçevesinde Kartepe'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen Kartepe Fotoğraf Sergisi ve Kartepe Belediyesi Anadolu Ateşi Halk Oyunları Grubunun gösterileri de beğeni topladı.

Kırklareli Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Han Ergüven, Kartepe'nin kısa zamanda turizmde gelmiş olduğu noktaya dikkat çekerek, kendilerine de örnek bir model oluşturmak ve tecrübe edinmek üzere her ay düzenledikleri kariyer günlerine gündem konusu olarak Kartepe'yi aldıklarını ifade etti. Panelde önceliği çevreyi korumaya verdiklerini ve bunu da binlerce ağaç dikerek gösterdiklerine dikkat çeken Adil Üstündağ, "Sizlere tavsiyem (Turizmcilere) doğayı kirletmeden yatırımlarınızı gerçekleştirmenizdir. Biz bunu yaptık. Siz değerli öğrencilerimiz stajlarınızı yapmak için Kartepe'yi tercih ettiğinizde bunu yakından görme imkanı da bulacaksınız" dedi.

Kartepe Belediyesi işbirliğinde 14 ay boyunca ilçede turizm alanında yaptıkları çalışmaları belgelendirdikleri 350 sayfalık "Kartepe Turizm Marka Kent Strateji Planı" kitabı ile 2023 stratejisini oluşturduklarını kaydeden Marka Kent Uzmanı Yard. Doç. Dr. Metin Çelik, "Kartepe'de köylerimizi gezdik. Gelen insanlara neler sunabiliriz onları konuştuk. Turizmcilerle bire bir görüşmeler yaparak problemlere çözüm önerileri getirdik. İlçenin tanıtımı adına değişik çalışmalar içinde bulunarak turizmin geliştirilmesi için paneller, çalıştaylar düzenledik, uluslar arası fuarlara katılıp metropol kentlerde sergiler açtık. Kartepe'nin bir destinasyon merkezi olmasını sağlayarak ilçedeki turizm faaliyetlerinde ki çeşitliliği gözler önüne serdik" dedi.

Kartepe'nin doğal zenginlikleri ve turizm çeşitliliğine dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, değişen ve gelişen Kartepe hakkında bilgiler aktardı. Turizmin geliştirilmesi yönündeki çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Şükrü Karabalık devam eden ve biten projelere de değinerek Kartepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ile geleceğin Kartepesini inşa ettiklerine vurgu yaptı. Dört mevsimin yaşandığı ve sahip olduğu pek çok değeri nedeniyle bir çekim merkezi olan Kartepe'yi örnek almak isteyen ve buradaki gelişim ve değişimi yakından öğrenmek isteyen Kırklareli üniversitesi yetkililerine teşekkür eden Başkan Karabalık, herkesi doğal güzellikleri yerinde görmesi için de Kartepe'ye davet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şükrü Karabalık Pınarhisar Kırklareli Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title