Haberler

Turizmde Kendi Elemanını Kendin Yetiştir Dönemi

Turizmde Yetişmiş Eleman Sıkıntısını Gidermek İçin Türkiye'de İlk Kez Bir Tatil Köyü, Ankara Üniversitesi ile İşbirliği Yaparak Ücretsiz Eğitim Programı Hazırladı.

Turizmde yetişmiş eleman sıkıntısını gidermek için Türkiye'de ilk kez bir tatil köyü, Ankara Üniversitesi ile işbirliği yaparak ücretsiz eğitim programı hazırladı.

Turizm sektörünün önündeki en büyük engellerden biri olan yetişmiş ve sürekli eleman açığını kapatmak için Magic Life harekete geçti. "Kendi personelini kendin yetiştir" sloganıyla yola çıkan Magic Life, Ankara Üniversitesi ile birlikte yepyeni ve Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir projeye imza atıyor. Bu proje çerçevesinde, otelcilik alanında mesleki eğitime yönelik potansiyel iş gücü kaynaklarına ulaşmak ve eğitmek hedefleniyor. İstihdamın yanı sıra mevcut insan kaynağını geliştirmek üzerine bir

sistemin de hayata geçeceği proje, ücretsiz olarak bu sektörde çalışmak isteyen herkese açık.

Tatil köyü zinciri Magic Life, kendi elemanını yetiştirmek için düzenlediği 'Turizm-Otelcilik ve Rekreasyon Mesleki Eğitim Sertifika Programı'na, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Çolaklı'da başladı. 36 hafta sürecek programda eğitim ücretsiz olarak verilecek.

Programdan, Magic Life insan kaynakları yöneticileri tarafından seçilen turizm sektöründe çalışmak isteyen 18 yaş üstü lise ve ilköğretim mezunları yararlanıyor. Programın eğitim kampı, Side Çolaklı'daki Ankara Üniversitesi'nin tesisleri. 300 öğrencinin katıldığı sertifika programı, 12 haftası teorik, 24 haftası ise Magic Life'ın Antalya, Marmaris, Bodrum ve Sarıgerme'deki kulüplerinde gerçekleştirilecek stajla tamamlanacak.

Magıc Life İnsan Kaynakları Müdürü Billur Yılmaz, turizmde yetişmiş eleman sıkıntısı nedeniyle programa başladıklarını söyledi.

Magic Life Bodrum Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Tankaya da, 36 hafta sürecek programın tamamen ücretsiz olduğunu belirtirken, yeni kursiyerleri programa beklediklerini anlattı.

Tömer Antalya Şube Müdürü Levent Erdemocak da Almanca derslerinin kendileri tarafından verileceğini söyledi.

Magic Life ve Ankara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde bu yıl için ön büro, house keeping, servis, bar ve mutfak olmak üzere 5 alanda eğitim gerçekleştirilecek. Proje kapsamında bazı sınıflara Tömer tarafından 120 saatlik hızlandırılmış Almanca dil eğitimi veriliyor. Programın yüzde 75'ine devam zorunluluğu getirilirken, katılımcıların tüm konaklama, eğitim giderleri Magic Life tarafından karşılanıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kursiyeler kendilerine verilen imkandan oldukça memnun kaldı. Türkiye'de pek rağbet görmeyen animasyon-eğlence alanı da bu projeye dahil edildi. Projenin bir diğer etabında ise Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunları, Magic Life kulüplerinde çalışmak üzere animatör olarak yetiştirilecek. Dağ bisikletçisi, tenis eğitmeni, çocuk gelişimi uzmanı, dansçı ve akrobatların yetiştirileceği proje Magic Life Viyana Merkez Eğlence Direktörlüğü ve Ankara Üniversitesi

Beden Eğitimi Bölümü tarafından yürütülüyor.

(SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title