Haberler

Turizmde Güney Kore açılımı hız kazandı

Güncelleme:

Turizmde Güney Kore açılımı hız kazandıBURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore'nin en büyük 5 tur operatörünün de aralarında bulunduğu 9 seyahat acentesinin yöneticilerini Bursa'da ağırlıyor.

Turizmde Güney Kore açılımı hız kazandı

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore'nin en büyük 5 tur operatörünün de aralarında bulunduğu 9 seyahat acentesinin yöneticilerini Bursa'da ağırlıyor.

Bursa'nın turizm potansiyeline katkı koymak ve şehrin dünya turist rotaları arasındaki yerini almasını sağlamak için yapılan çalışmalar kapsamında iki hafta önce Güney Kore'nin başkenti Seul'de çeşitli temaslarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Güney Koreli yatırımcılar, turizmciler, tanıtım ajansları ve gazetecilere Bursa'nın tarihi ve turistik değerlerini aktarmıştı. Bursa'nın değerlerini turizmle dünyaya açmaya kararlı olan Büyükşehir Belediyesi bu kez Güney Koreli seyahat acentesi yöneticilerini Bursa'da ağırladı.

Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu işbirliğinde düzenlenen organizasyona Güney Kore'nin en büyük 5 tur operatörünün de aralarında bulunduğu 9 seyahat acentesi yöneticisi katıldı. Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini 3 gün boyunca yerinde görecek olan Güney Koreli turizmciler, Uludağ, Gölyazı, Arkeopark, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, İznik ve Cumalıkızık başta olmak önemli turistik alanları gezme imkanı bulacak.

Başkan Bursa'yı anlattı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bursa turu öncesi Güney Koreli turizmcilerle kahvaltıda bir araya geldi. Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu'nun da katıldığı toplantıda Bursa'nın değerleri hakkında bilgiler veren Başkan Aktaş, iki ülke arasındaki tarihsel bağı turizm alanında da verimli bir şekilde değerlendirmek istediklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi ve TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu işbirliğiyle Güney Kore'ye yönelik bir hamle başlattıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Her iki ülke ve şehirlerin bu ilişkilerle karşılıklı fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu manada daha önce arkadaşlarımız oraya gitti. Şimdi Güney Kore'den gelen turizmcileri ağırlıyoruz. Güney Kore ile tarihsel bir bağımız var. İki ülke arasında ciddi bir dostluk var. Çünkü bizim atalarımız, dedelerimiz Güney Kore'nin esenliği için şehit oldu. Orada 1100 civarında şehidimiz var. İki ülkenin turizm başta olmak üzere birçok konuda yakınlaşmasını temin etmenin derdi ve heyecanı içindeyiz. Birkaç yıl içinde bu projenin meyvelerini vereceğine inanıyorum" dedi.

Tanıtım için sahadayız

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu da Güney Kore'nin kendi ülkesinden dış ülkelere 35 milyon civarında turist gönderdiğini ve Bursa'da misafir ettikleri acentelerin bu 35 milyonda önemli bir payı bulunduğunu hatırlattı. Bursa'yı marka şehir yapmak ve var olan değerleri en iyi şekilde tanıtmak için Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle dünyanın her yerine gittiklerini dile getiren Saraçoğlu, "Güney Koreli misafirlerimizde ilk gün için güzel bir algı oluştu. Sadece turistik mekanlarımızı değil, yaşayan kültürümüzü de anlatmaya çalışıyoruz. Eminim ki kısa sürede Güney Kore'den Türkiye'ye ve Bursa'ya üst düzey, alım gücü yüksek turist guruplarını getireceğiz" diye konuştu.

Bursa'dan etkilendik

Güney Kore'nin önemli turizm acentelerinden Hanjin Travel'in Genel Müdürü Dong Ryong Park, Bursa'ya dair ilk izlenimlerinin çok iyi olduğu vurguladı. Daha önce Bursa'yı hiç ziyaret etmediğini kaydeden Park, "Daha çok İstanbul destinasyonunu ziyaret ettim. İlk izlenimim şehir olarak, ayrıca alışveriş merkezleri ve insanlarının güler yüzlü ve nazik olmasından etkilendik. 2-3 günlük konaklamada misafirlerimizin de memnuniyetle ayrılacaklarını düşünüyoruz. İstanbul dışında Bursa'nın da bir destinasyon olacağı kanısına varıyorum ama bunun için birkaç sene gerek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Kore Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title