Haberler

Turizmde Büyük Gelişme

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, Yurt İçi ve Yurt Dışından Büyük Yatırımcıların Ordu'ya Taleplerinin Arttığını Söyledi.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, yurt içi ve yurt dışından büyük yatırımcıların Ordu'ya taleplerinin arttığını söyledi.

Muzaffer Günay, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde özellikle son dönemde küresel ısınmadan dolayı fark edilebilir düzeyde talep ve gelişme olduğunu belirtti. Doğu Karadeniz'in Akdeniz ve Ege Bölgelerine göre, iklimin ılıman olmasının çok büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Günay, "Dünyada turizm anlayışının değiştiği bir gerçektir. Alışılagelmiş deniz, kum, güneş turizm olgusu, yerini doğa, kültür, tarih, yayla turizmi gibi bütün turizm alanlarını içine alan bir anlayışla değişti" dedi.

Bölgenin bu anlamda çok orijinal ve bakir olma avantajı taşıdığını dile getiren Günay, şöyle konuştu: "Bütün olumlu gelişmelere rağmen küresel ısınmanın bir sihirbaz olmadığı bilinmelidir. Bölge için avantaj sağlayan bu durumun ancak zaman içerisinde getirileri görülecektir. Bunun ilk meyvelerini toplamaya da başladık. Daha önce bölgeye ilgi göstermeyen büyük otel zincirleri bölgeden yer aramaya başladı. Yakın bir zamanda Dubai'den uluslararası bir turizm yatırımcısı Ordu'ya geldi. Bu şirketler katrilyonluk yatırımlar yapıyor ve Ordu'yu gelmeleri bölge turizm için çok önemli bir gelişmedir. Özellikle Gölköy, Ulugöl, Argan ve Çambaşı Yaylaları'na yoğunlaştılar. Bu şirketlerin yapacakları yatırımlar çok büyük olacaktır. Örneğin tatil köyü, büyük kayak merkezileri gibi tesisler olacaktır. Bizde çevremizi tahrip etmeden, zarar vermeden turizmimizin emrine sunabilirsek hem yöre tanınmış olacak hem de insanımızın ekonomisinde bir iyileşme olacaktır." (HA-SA) 10.06.2008 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title