Haberler

Turizmciler 2007'den Umutlu

Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Düzenlediği Basın Toplantısında 2006 Turizm Sezonunu Değerlendirerek, 2007 Yılı Hedeflerini Açıkladı.

Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, düzenlediği basın toplantısında 2006 turizm sezonunu değerlendirerek, 2007 yılı hedeflerini açıkladı.

Kayı Group olarak 2006 yılını hedefledikleri düzeyde tamamladıklarını kaydeden Görgülü, 2005 yılına oranla 2006 yılının turizm açısından çok daha verimli geçtiğini belirtti. 2007 yılında ülke ve Kayı Group olarak turizm hedeflerinin daha yüksek olacağını anlatan Görgülü, şimdiden yurt dışında yapılan katalog satışlarının 2005 yılı oranlarını yakaladığını söyledi.

Antalya Lara'da yapımı tamamlanan Kayı Group Plaza'da basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Görgülü, 2007 yılından umutlu olduklarını belirterek, geçtiğimiz aylarda tanıtımını yaptıkları Adam&Eve Otel ile hizmet alanlarını genişlettiklerini ifade etti. 2005 yılında üretilen suni kuş gribi, papaz cinayeti ve İsviçre maçında yaşanan olaylar nedeniyle turizmde kötü bir sezon yaşadıklarını hatırlatan Görgülü, 2006 yılında bu tür şanssızlıkları yaşamadıklarını vurguladı. 2007 yılında turizmin yeniden patlayacağını söyleyen Görgülü, sektörün özellikle istihdam anlamında ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Turizm sektöründe son dönemlerde gerek Başbakan ve gerekse Turizm Bakanlığı'nca ciddi tanıtım hizmetlerinin gerçekleştirildiğini anlatan Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Görgülü, "Sayın Bakan 120-130 milyon dolarlık tanıtım çalışması yapılacağını bildirdi. Eğer bu kaynak uygun kullanılırsa turizme ciddi katkılar sağlanabilir. Bakanlığın tanıtım anlamında yaptığı pozitif çalışmaları memnuniyetle izliyoruz. 2005 yılında Almanya ve Hollanda'dan yaşanan pazar kaybının 2007 yılında yeniden artacağını ümit ediyoruz. 2006 yılında yine Rusya pazarından yüzde 50 bir artış sağlandı. Bu rakamın 2007 yılında yüzde 50 daha artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Görgülü, Belek'te hizmete giren Adam&Eve Otel'in yaklaşık 100 milyon Euro'ya mal olduğunu ve 13.5 aylık zaman bölümünde bitirildiğini belirterek, bu otelle Antalya'nın ve Türkiye'nin turizm potansiyeline farklı bir anlayış getirdiklerini savundu. Türkiye'nin güvenlik problemi yaşayan bir ülke olmadığını da belirten Görgülü, "ABD, Almanya, Rusya'da insanlar gece sokakta çok rahat dolaşamazken burada Antalya'da çok rahatlıkla dolaşabilir. Avrupalılar da artık Türkiye'nin kendi ülkelerinden çok daha güvenli olduğunun farkında. Bu gelişiminde turizm sektörüne olumlu yansıyacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü daha sonra, basın mensuplarıyla birlikte öğle yemeği yedi.

(AT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title