Haberler

Turizm Trendleri Zirvesinde Erken Kayıt Fırsatı

Turizm sektöründe yeni bir dünya düzeni kurulurken, Türkiye son 10 yıldır yaşadığı hızlı değişim ve gelişimle bu sürece önemli bir aktör olarak dahil olmuştur.2011 itibariyle Dünya Turizm Örgütü'nün 1,03 Trilyon dolar olarak açıkladığı ve her yıl...

Turizm sektöründe yeni bir dünya düzeni kurulurken, Türkiye son 10 yıldır yaşadığı hızlı değişim ve gelişimle bu sürece önemli bir aktör olarak dahil olmuştur.

2011 itibariyle Dünya Turizm Örgütü'nün 1,03 Trilyon dolar olarak açıkladığı ve her yıl %4-5 oranında büyüyen turizm sektörü gelirlerinden her ülke daha fazla pay almanın planlarını ve çalışmalarını yapmaktadır.

Özellikle son yıllarda klasik tatil turizminin yanında ön plana çıkan Kongre, İnanç, Kültür, Sağlık vb turizm alanları turizm çeşitliliğini sağlarken, turizm tüketicilerinin profilleri ve karar süreçleri de farklılaşmaktadır.

Yeni nesil tüketicilerin klasik davranış modellerinden farklı olarak, kıyaslamalı ve deneyime dayalı incelemeden sonra karar vermeleri ve son yıllarda değişen teknolojik yapılanmalar; turizmin tanıtımı konusuna başka bir açıdan bakılması gerekliliğini doğurmuştur.

Türkiye'de son yıllarda yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda, 1980'lerde 1.2 milyon turist ve 327 Milyon USD olan turizm gelirlerini bugün 36 milyon turist ve 23 milyar dolara yükseltmiş ve hızlı büyümesini devam ettirmektedir.

Turizm Trendleri Zirvesi, dünyadaki trendleri belirleyen kanaat önderlerini İstanbul'da bir araya getirerek sektör temsilcileri ile buluşturacaktır.

Turizm sektörünün geleceğinin konuşulacağı ilk ve tek zirve olan "Turizm Trendleri Zirvesi 2012¨ Ekim ayında İstanbul'da yapılacaktır.

KONUŞMALAR

Turizmde Pazarlama Zekası

Yeni nesil tüketici davranış modelleri ve bunlara özel satış kanalları

Ödeme sistemlerinin gelecekteki DNA'sı

Yeni nesil ödeme sistemleri

Tourism Towards 2030 – 2030'a Doğru Turizm

Rakamlarla Dünya Turizminde Davranış Değişiklikleri

Lüks Tüketicilerin Yeni Tercihleri

Lüks turizmin yeniden tanımlanması ve yeni nesil lüks tüketici profili

Türkiye'den Global Markaların Çıkması

Marka Olmaya Giden Yol

Geleceğin turizm yöneticilerini yetiştirmek

Değişimi yöneten turizm profesyonelleri yetiştirmek

Geleceğin Akıllı Yatırımları

Turizm'de geleceğe yatırım yapmak

PANELLER

Geleceğin Turizmi (Innovation Trends Forecast)

Online Dünyanın Gelecek Stratejileri

Turizmi Yaşayarak Yazanlar

Kaynak: BasinOdasi.com.tr / Basın Bültenleri

İstanbul Türkiye Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title